В същия ден, в който Audi публикува данните за продажбите

...
В същия ден, в който Audi публикува данните за продажбите
Коментари Харесай

BMW продаде 210 035 автомобила повече от Mercedes през 2023 г.

В същия ден, в който Audi разгласява данните за продажбите си за 2023 година, различен противник на BMW показа детайлности за представянето си през последните 12 месеца. Подразделението Mercedes-Benz Cars, което не включва комерсиалните коли е доставило общо 2 043 800 единици, в това число коли с марката Smart. Търсенето е съвсем без смяна на годишна база, което принуждава основания в Щутгарт авто производител да се задоволи с второто място.

Миналата година BMW завоюва конкуренцията за продажби на първокласни коли, откакто достави 2 253 835 автомобила, което е със 7,3% повече от миналата година и сложи връх. За по-голяма изясненост, това число не включва колите, продавани под марката MINI. Основната марка BMW приключи пред своя " смъртен зложелател " Mercedes с тъкмо 210 035 автомобила. Audi зае последното място на почетната стълбичка, откакто през 2023 година продаде към 1,9 млн. автомобила.

Следващите години се обрисуват много забавни, защото и трите немски премиум марки ще пуснат на пазара голям брой електрически коли. Audi даже съобщи, че ще вкарва електрически коли едвам от 2026 година, преди да приключи производството на коли с мотори с вътрешно горене до 2032 година (или 2033 година в Китай). Mercedes може да стартира да създава единствено електрически коли още през 2030 година, " когато пазарните условия го разрешават ".

През миналата година BMW Group (включително MINI и Rolls-Royce) сполучливо реализира задачата си да реализира 15% дял на електрическите транспортни средства в общия брой на доставките. Целта за 2024 година е да бъдат достигнати 20%, а през 2025 година - 25%. В дълготраен проект задачата е до края на десетилетието електрическите автомобили да съставляват повече от половината от годишните доставки. Базираната в Мюнхен марка се надява, че движещата мощ за внезапното повишаване на търсенето на електрически автомобили ще бъде платформата Neue Klasse.

Изцяло новата архитектура, предопределена извънредно за електрически коли, ще дебютира през 2025 година с кросоувър, сходен на iX3, който ще се създава в новия цех в Дебрецен, Унгария. Той ще бъде последван през 2026 година от седан, наподобяващ Серия 3, който ще се създава в историческия цех в Мюнхен. Планът е сред 2025 година и 2028 година да бъдат пуснати на пазара най-малко шест модела, основани на Neue Klasse. Някои от тях ще се създават в Шенян (Китай) от 2026 година и в Сан Луис Потоси (Мексико) от 2027 година

Освен това до 2030 година на конвейера в Спартанбърг ще бъдат съединени най-малко шест електрически SUV автомобила, само че BMW не прецизира дали те ще се базират на CLAR и/или Neue Klasse.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР