В същия ден има още пет двубоя, като първият ще

...
В същия ден има още пет двубоя, като първият ще
Коментари Харесай

България срещу световния шампион Полша в първия ден на Мондиала

В същия ден има още пет дуела, като първият ще е сред Бразилия и Куба в словенската столица Любляна. За първи път в историята си Катар ще играе на международно състезание и това ще е във втория мач от Мондиала против Япония.

На Световното състезание по волейбор за мъже ще вземат участие 24 тима, които са разпределени в шест групи по четири. Първите два и четирите най-хубави трети в класирането ще продължат в елиминациите.

България е в група С, където с изключение на Полша са волейболистите на Мексико и Съединени американски щати. На 28 август националите се изправят против Щатите от 18:30 часа. Два дни по-късно е последният дуел за българите в групата против Мексико още веднъж от 18:30 часа. Всичките срещи на България от груповата фаза на шампионата ще се проведат в Катовице.

„ По-малко от два месеца преди старта на толкоз влиятелния шампионат всичко по организацията е готово – сподели доктор Ари Граса, президент на Международната федерация по волейбол (ФИВБ). – Сега с оповестяването на програмата най-хубавите тимове на планетата имат по-ясна картина какъв път би трябвало да изминат. Искам още един път да благодаря на домакините Полша и Словения. Нямам подозрения, че те ще дават паметен волейболен празник на всички почитатели по света. “

Световното състезание трябваше да се състои в Русия, само че поради спора с Украйна всички интернационалните спортни мероприятия в страната бяха анулирани. Турнирът ще се организира от 26 август до 11 септември в Полша и Словения.

„ Програмата на мачовете илюстрира какъв брой доста печелят играчи и почитатели от новия формат – добави Фин Тейлър, изпълнителен шеф на Volleyball World. – Сега ще е доста по-лесно да се следва развиването на всеки тим в шампионата. По-лесното схващане на разпоредбите ще е от изгода на новите почитатели, което е доста значимо за популяризирането на волейбола по света. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР