В САЩ, за продажба чрез търг, беше обявен, смятаният на

...
В САЩ, за продажба чрез търг, беше обявен, смятаният на
Коментари Харесай

$1.5 млн. за най-добрата кола на 40-те

В Съединени американски щати, за продажба посредством търг, беше разгласен, считаният на най-хубав автомобил на 40-те години на предишния век, Tucker Sedan. Колата, която е създадена през 1948 година е оценена ориентировъчно на $1.5 млн.

Изключително високата стойност се изяснява най-много с дребното останали добре непокътнати екземпляри. Компанията съумява да създаде едвам 48 бройки, преди да банкрутира, а до през днешния ден те са намалели доста.



Специалистите са на мнение, че този автомобил просто е изпреварил времето си. Освен с неповторимите си форми Tucker 48 разполага с невиждани нововъведения за това време. Изцяло без значение окачване, дискови спирачки на четирите колела, полуавтоматична трансмисия, завиващи дружно с кормилото предни светлини и още куп други капризи са единствено част от уникалността на модела.

Още по-интересен е моторът, който е ситуиран откъм гърба. Той е от хеликоптер и е с въздушно изстудяване и с директно впръскване на горивото. Моторът е шестцилиндров, а работният му размер е 5.5 литра. Мощността е 166 конски сили. Всичко това дава опция за ускоряване от място до 100 км/ч за 10 секунди, а оптималната скорост е 193 км/ч.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР