В САЩ се води процес срещу представители на престъпна група,

...
В САЩ се води процес срещу представители на престъпна група,
Коментари Харесай

Престъпници в САЩ крали и унищожили произведения на изкуството за милиони долари

В Съединени американски щати се води развой против представители на незаконна група, които в продължение на 20 години е крала творби на изкуството в щата Пенсилвания, препродавала ги е и ги е унищожавала. Това се оповестява на уеб страницата на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.


Организаторка на бандата е Доун Трота, която през днешния ден е на 52 години. На 9 февруари тя се призна за отговорна в скрит план за осъществяване на огромна кражба на творби на изкуството, укриване и заличаване на културни полезности и интернационален превоз на откраднати движимости.

Групата, която с изключение на Трота се състои от още осем души, е правила закононарушения от 1999 до 2019 година Според прокуратурата нарушителите са откраднали " безчет количества " творби на изкуството и бижута от музеи и " други институции ". По-конкретно, Трота и нейните съучастници откраднаха картината на Анди Уорхол La Grande Passion, над дузина златни пръстени, които се дават на спечелилите в шампионатите по американски футбол, три старинни револвера на стойност един милион $ и доста други предмети със забележителна историческа и художествена стойност. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР