В САЩ се въвеждат нови ограничения на пътната скорост, като

...
В САЩ се въвеждат нови ограничения на пътната скорост, като
Коментари Харесай

Един много странен пътен знак

В Съединени американски щати се вкарват нови ограничавания на пътната скорост, като задачата е да се подсигурява в оптималната степен сигурността на хората. Именно заради тази причина екип от експерти пресмята допустимата оптималната скорост за съответни сектори и по този начин се стига до въпросният абсурд.

На територията на една от зоологическите градини в Съединени американски щати (зоопарк Кейп Мей в окръг Ню Джърси) има необикновен пътен знак. Факт е, че този път има ограничаване на скоростта от 15.3 км/ч или въпросните 9.5 благи в час или както е указано на табелата 9½. Но за слагането на този знак си има основателни аргументи.

Видеото със знака закупи известност в Тикток. Един от потребителите на услугата, който работи като транспортен инженер, реши да изясни за какво ограничаването на скоростта е толкоз необичайно.

Факт е, че колите се появяват по този път много рядко и няма маркировка сред лентите. Това нормално кара хората неумишлено да карат по-бързо, защото пътя наподобява по-широк.

Знакът за ограничаване от 9½ благи в час притегля вниманието на водачите и ги принуждава да наблюдават скоростта на транспортното средство, което понижава вероятността от нарушаване на разпоредбите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР