В САЩ се състоя вторият и последен предизборен дебат между

...
В САЩ се състоя вторият и последен предизборен дебат между
Коментари Харесай

Заключителният дебат Тръмп-Байдън – взаимни обвинения, но по-спокоен тон

В Съединени американски щати се състоя вторият и финален избирателен спор сред кандидатите за Белия дом - настоящия президент Доналд Тръмп от Републиканската партия и някогашния вицепрезидент Джо Байдън, излъчен от Демократическата партия.

За разлика от предходния спор, който се трансформира в прочувствена престрелка сред двамата претенденти, в този момент двамата претенденти изложиха ясно позициите си по главните тематики, вълнуващи гласоподавателите, отбелязва " Свободна Европа ". Те показаха и своите причини за какво гласоподавателите би трябвало да им дадат доверието си.

Първата тематика беше оправянето с епидемията от ковид и реакцията на втората вълна, която обхвана страната.

Джо Байдън упрекна Тръмп, че е реагирал несъответстващо на COVID-кризата и предизвести, че страната е изправена пред " тъмна зима ". Той дефинира настоящия президент като незапознат водач, виновен за гибелта на десетки хиляди хора. По думите му, Тръмп не може да продължи да ръководи.

" Този, който носи отговорност за гибелта на толкоз хора, не може да остане президент на Съединените щати ", уточни Байдън.

Доналд Тръмп от своя страна съобщи , че неговата администрация е направила и прави всичко допустимо за справяне с рецесията. Той добави, че новата ваксина може би ще е подготвена в границите на околните седмици и упрекна Байдън, че счита да блокира американската стопанска система , което би довело до голям брой отрицателни последствия.

" Лекарството не трябва да е по-лошо от заболяването ", означи Тръмп.

Въпросът за сигурността на изборната система провокира повече прочувствен заряд в дебатите.

Байдън упрекна Тръмп, че в никакъв случай не е подлагал на критика Владимир Путин за съветската интервенция в американските избори. Тръмп е в прекомерно топли връзки с водачите на властнически страни, с бандити - акцентира претендентът на демократите.

В отговор Тръмп упрекна фамилията на Джо Байдън, че е получавало обилни суми от няколко непознати страни . Той твърди, че става дума в това число за 3.5 милиона $ от Русия.

Байдън изрично отхвърли обвиняванията , като акцентира, че тези обвинявания против него са били опровергани от специалисти.

" Аз не съм направил нищо неетично във връзка с Украйна ", съобщи демократът във връзка на работата на сина му Хънтър като член на управата на украинската компания " Бурисма ".

Двамата претенденти демонстрираха съществени разминавания по тематиките за расизма, здравната промяна, имиграцията, външната политик а, битката с световното стопляне.

Тръмп предизвести гласоподавателите, че в случай че Байдън бъде определен, това ще значи повишение на налозите, невисок стопански напредък, намаляване на американския петролен бранш поради битката с световното стопляне.

Бившият вицепрезидент от своя страна съобщи, че страната има потребност от президент, който показва американските полезности.

Това е заключителният спор преди президентските избори. Те бяха проследени от многомилионна публика. За Доналд Тръмп, който съгласно социологическите допитвания изостава от Джо Байдън, беше доста значимо да се показа добре. Според първите реакции на коментаторите обаче, равносметката от полемиките демонстрира паритет сред двамата оратори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР