В САЩ се появи нестандартно возило Tesla Model S. Електрическата

...
В САЩ се появи нестандартно возило Tesla Model S. Електрическата
Коментари Харесай

Tesla с бензинов двигател измина почти 3000 км без презареждане

В Съединени американски щати се появи ексцентрично возило Tesla Model S. Електрическата кола е оборудвана с... бензинов мотор. Оригиналният план е осъществен особено за YouTube канала Warped Perception и точно там се появи видеото на колата. Блогърите си слагат за цел да карат Tesla Model S 2500 км без презареждане. За задачата електрическата кола би трябвало да бъде модифицирана.

Когато я гледате начело, това е елементарен електромобил Tesla Model S, само че колата е друга откъм гърба. Задното стъкло е свалено и в багажника е инсталиран дребен едноцилиндров бензинов мотор с размер 400 кубика.

Двигателят развива единствено 13 к.с. и тази мощ явно не е задоволителна, с цел да задвижи Tesla Model S. Той обаче не върти колелата, а извършва ролята на генератор - създава електричество и зарежда батерията на електрическия автомобил. Всъщност електрическата кола е превърната в хибрид.

С модифицираната Tesla блогърите се включват в едно шосейно съревнование и съумяват да изминат 2 900 км - повече, в сравнение с в началото възнамеряват. По време на прехода двигател-генераторът на практика не е изключван - работи непрекъснато, даже когато колата е оставяна през нощта на паркинг. Единственият минус е прекомерно мощният звук на мотора - общоприетият шумозаглушител се оказва неефикасен. Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР