В САЩ се намират 5 от топ 10 на градовете,

...
В САЩ се намират 5 от топ 10 на градовете,
Коментари Харесай

Кои са най-богатите хора във всеки един от 52-та щата в Америка?

В Съединени американски щати се намират 5 от топ 10 на градовете, в които живеят най-вече милиардери, демонстрират последните данни на Forbes. Кои обаче са най-заможните хора във всеки един американски щат? От онлайн платформата HowMuch дават отговор на този въпрос в своя нова инфографика. На нея са показани милиардерите на всички 52 щата.

Не е изненада, че най-богатият човек в света - Джеф Безос, оглавява този лист. Той е преди всичко във Вашингтон със своите 117,1 милиарда долра или с 27 милиарда $ повече от тези на Уорън Бъфет, който е водачът в Небраска.

В още 4 от щатите живеят милиардери, които разполагат с над 50 милиарда $. На трето място след Безос и Бъфет е Марк Зукърбърг. Със своите 81,9 милиарда $ той води в Калифорния. На първо място в Ню Йорк пък е отказалият се от президентската конкуренция Майкъл Блумбърг с 58,4 милиарда $.

На пето и шесто място са хората, които стоят зад най-голямата верига за търговия на дребно в света - Walmart. Джим Уолтън е водач в Аризона с 51,9 милиарда $, а сестра му Алис води в Тексас с 51,7 милиарда $.

В Канзас с 42,4 милиарда $ води притежателят на колоса Koch Industries Чарлз Кох. След него е магнатът в хазартния бизнес Шелдън Аделсън. Той е началник на Las Vegas Sands Corporation, която ръководи едни от най-големите казина освен в Лос Анджелис, само че още в Сингапур и Макао. Аделсън е преди всичко в Невада с чисто благосъстояние от 41,4 милиарда $.

На девета позиция е създателят на производителя на спортни артикули Nike Фил Найт дружно със фамилията си. Той оглавява Орегон с чисто положение от 40 милиарда $. На десета позиция е притежателят на колоса в хранителната промишленост Mars Жаклин Марс. Тя е първа по благосъстояние във Вирджиния с 30,2 милиарда $.

Ето и кои са останалите водачи:
 Снимка 470367
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР