В САЩ само 33% от доларовите милионери се смятат за

...
В САЩ само 33% от доларовите милионери се смятат за
Коментари Харесай

Само една трета от американските милионери се смятат за богати, дълговете по кредити карти растат

В Съединени американски щати единствено 33% от доларовите милионери се считат за богати, сподели допитване на компанията Edelman Financial Engines. Проучването е извършено от юни до юли измежду повече от 3 хиляди американци на възраст над 30 години, а благосъстоянието на 1500 респонденти варира от 500 хиляди до 3 милиона $. От общия брой респонденти 12% се считат за богати. 

Богатите американци не стопират да стават по-богати. Според Федералния запас на Съединени американски щати средствата на най-богатия 1% от жителите с обезпечени активи на стойност над 11 милиона $, са нарастнали с съвсем 2 трилиона $ през годината и възлизат на 46,2 трилиона $ в края на първото тримесечие от 2024 година

От 2020 година обаче, когато пандемията докара до скок на цените на жилищата, повишаването на благосъстоянието значително се движи от притежателите на жилища. „ Притежаването на дом не се усеща като благосъстояние “, сподели Джин Чацки, специалист по персонални финанси и основен изпълнителен шеф на HerMoney.com. „ Домът е актив, който използваме всеки ден. Това не е като салдото във вашата пенсионна или спестовна сметка. “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР