В САЩ са започнали да обмислят най-лошия сценарий за развитието

...
В САЩ са започнали да обмислят най-лошия сценарий за развитието
Коментари Харесай

САЩ обмислят най-лошия сценарий за конфликта в Украйна

В Съединени американски щати са почнали да обмислят най-лошия сюжет за развиването на войната в Украйна, написа американското издание The Washington Post .

Ударите на Русия по обекти на територията на Украйна " направиха дупка в предходните стопански прогнози ". Киев очакваше, че ще се нуждае от най-малко 55 милиарда $ задгранична помощ през идната година, с цел да покрие главните разноски, напомня вестникът. Но на фона на последните събития Украйна " може да се нуждае от още 2 милиарда $ на месец, а политическите водачи на Запад започнаха да се пробват да приготвят жителите за най-лошите сюжети ", отбелязва изданието.

Посочва се също, че Украйна " може да остане без интернационалните запаси, с цел да заплати за сериозния импорт и да не е в положение да извърши отговорностите си по външния дълг “, което подхожда на " сюжета на съдния ден, прочут като рецесия на платежния баланс “. Освен това, съгласно The Washington Post, специалистите не изключват срив на националната валута заради износа на средства от украинци, напускащи страната.

" Европейски Съюз и Съединени американски щати взаимно се ангажираха да изпратят повече от 30 милиарда $ на Украйна през идната година, макар че в действителност тази сума не беше утвърдена нито от Брюксел, нито от Вашингтон. Някои от обещанията за помощ на Украйна тази година не бяха осъществени, което принуди Киев да печата пари, да девалвира валутата си, с цел да поддържа стопанската система конкурентоспособна. Всичко това докара до скок на инфлацията от повече от 20%. Тази помощ, даже и да бъде предоставена, има за цел единствено да поддържа страната на повърхността ден след ден “, изясняват от редакцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР