В САЩ продължава преброяването на гласовете след междинните избори. Все

...
В САЩ продължава преброяването на гласовете след междинните избори. Все
Коментари Харесай

Още не е ясно кой печели конгреса в САЩ

В Съединени американски щати продължава преброяването на гласовете след междинните избори. Все още не е ясно кой ще поеме контрола над двете камари в Конгреса. Междувременно някогашният американски президент Доналд Тръмп влезе в остра изразителност с губернатора на Флорида.

Победата в губернаторската конкуренция във Флорида на републиканеца Рон ДеСантис беше белязана от раздор сред него и някогашния президент Доналд Тръмп. Доскоро Тръмп го поддържаше, само че в този момент наподобява вижда в него главен противник за водачеството на Републиканската партия по пътя му към президентските избори през 2024-та година, за които най-вероятно ще се кандидатира. Тръмп назова губернатора несъвършен политик, на който липсва класа и преданост и си играе игрички, като не приказва намерено за президентските си упоритости. 

Междувременно към момента не е ясно кой ще поеме контрола над двете камари на Конгреса. Американският президент Джо Байдън още веднъж съобщи, че след вота на междинните избори – огромният победител е демокрацията.

 
Благодаря ви, че се борихте с всички сили, с цел да осигурите свободни и почтени избори. Знаете ли, вторник беше добър ден за Америка. Добър ден за демокрацията. Това беше мощна нощ за демократите.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Преброяването на гласовете продължава. Решаващ може да се окаже вотът в Джорджия, където ще се организира балотаж през декември. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР