В САЩ препоръчват персоналът в училищата да бъде въоръжен, да

...
В САЩ препоръчват персоналът в училищата да бъде въоръжен, да
Коментари Харесай

В САЩ препоръчват въоръжаване на училищния персонал и ветерани като охрана

В Съединени американски щати предлагат личният състав в учебните заведения да бъде въоръжен, да се употребяват ветерани като защита и да се отстранен някои правила от ръководството на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, осведоми Агенция Франс Прес.

Препоръките са на специфична комисия, образувана от президента Доналд Тръмп във връзка със зачестилите всеобщи убийства в американски учебни заведения през тази година.

Федералната комисия за сигурност в учебните заведения, водена от просветителния министър Бетси ДеВос, беше образувана след стрелбата в Паркланд, Флорида, през февруари, когато юноша простреля 17 души, с което провокира национални митинги и спор за по-голям надзор над притежанието на оръжие.

Комисията отхвърли апели да се усили минималната възраст, изисквана при закупуване на оръжие. В отчета от 180 страници се акцентира, че при множеството набези причинителите са употребявали оръжия, които са взети от родственици или другари. Вместо това комисията предлага да се въоръжи учебният личен състав - даже и учителите при някои условия. Също по този начин се предлага учебните заведения да наемат ветерани и някогашни служители на реда, " които също по този начин могат да служат като високоефективни учители ".

Над 219 000 възпитаници в Съединени американски щати са били очевидци на учебна пукотевица от 1999 година, демонстрират данни на вестник " Вашингтон пост ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР