В САЩ предупреждават за възможна война близо до България.Това се

...
В САЩ предупреждават за възможна война близо до България.Това се
Коментари Харесай

САЩ: Възможна е война до България - в Босна и Херцеговина

В Съединени американски щати предизвестяват за допустима война покрай България.

Това се разбра от съвещанието на Комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати. Тя разиска обстановката в Югоизточна Европа, ползите на Вашингтон в този район и увеличаващото се въздействие на Русия и Китай, написа в електронното си издание Sarajevo Times.

По време на съвещанието Януш Бугайски от Центъра за разбор на Европейската политика във Вашингтон сподели, че не планува нов въоръжен спор сред Сърбия и Косово, само че може да си показа война в Босна и Херцеговина.

" Не мисля, че в този миг управлението на Република Сръбска би желало това. Но те се заиграват, играят си с концепцията за обособяване, с концепцията за нефункционална и провалена страна. Бих споделил, че Баня Лука в действителност е станала мястото с най-голямо съветско въздействие в района. Вероятно по-голямо от това в Белград ". Това твърди специалистът Бугайски и добави, че специфичният представител на Съединени американски щати за Западните Балкани Матю Палмър действително ще се занимава повече с босненската рецесия, в сравнение с с разговора Белград-Прищина.

Нужно по-голямо присъединяване на Съединени американски щати в процесите, считат участниците в съвещанието.

" Нестабилните и конфликтни Балкани подкопават националната сигурност на Съединени американски щати и едно дипломатическо оттегляне би било огромно проваляне за Съединени американски щати. Ако си спомняте, ние сме вложили голям дипломатически, политически и боен капитал в района през последните 20-30 години. За нас всяко огромно проваляне и нова война, особено в Босна или сред Косово и Сърбия, би било огромно злополучие. Не единствено Русия и Китай ще завоюват от това, те ще употребяват този нов моментум, с цел да подкопаят другите европейски страни ", съобщи Бугайски. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР