В САЩ, по време на пандемията, търсенето на корекции чрез

...
В САЩ, по време на пандемията, търсенето на корекции чрез
Коментари Харесай

Световна мода ли е да си увеличиш дупето?

В Съединени американски щати, по време на пандемията, търсенето на корекции посредством пластична хирургия на седалището внезапно се е нараснало. Според нов отчет на Американското общество на пластичните хирурзи търсенето на глутеопластика - т.е. промяна на формата и размера на дупето посредством слагане на специфични импланти под мускула, е счупило всички върхове.

Миналата година са осъществени с 22% повече интервенции спрямо миналата година. Също по този начин се е нараснал и ползата за унищожаване на гръдни импланти - нарастване с 8%.

В същото време броят на интервенциите за увеличаване на бюста понижава с 13%, ползата на клиентите към интервенцията на носа понижава с 3%, а към инсталирането на филъри - с 11%, написа изданието Dazed, представено от life.dir.bg.

Методът на увеличаване на седалището също се е трансформирал. Сега пациентите желаят да усилят дупето не посредством трансфер на мазнини, а посредством слагане на импланти.

Въпреки това "класическият способ " към момента доминира, макар че и при него има понижение с 22%. Почти 22 хиляди души са прибягнали до този тип хирургия в Съединени американски щати, а единствено 1179 до втория - слагането на импланти.

Дерматологът Ава Шамбан споделя пред Bloomberg News, че внезапното повишаване на броя на имплантите в задните елементи е обвързвано с наклонността за "изравняване на задните елементи " - хората се тормозят, че техните дупета са станали плоски, защото по време на пандемията те на практика не са имали физическа интензивност и са прекарвали по-голямата част от времето си у дома, седнали на дивана и работейки онлайн.

Също по този начин обществените мрежи, където се разпространява култът към идеалното тяло, са изиграли голяма роля за увеличение на търсенето на този тип интервенция.

Сестрите Кардашиян и други звезди от Instagram също имат значителен принос за това.

"Когато пациентите видят по-привлекателни форми на дупе в обществените медии или други онлайн места, те харесват изображенията и в последна сметка вземат решение да се подложат на интервенция, с цел да реализиран сходен резултат ", споделя Шамбан.

Тенденцията към увеличение на задните елементи е забележима освен в Съединени американски щати, само че и по целия свят.

Според еластичен хирург мазнините се разтварят с течение на времето - това понижава успеваемостта на процедурата. Важно е да се знае и какви са противопоказанията за интервенция с трансфер на мазнини - би трябвало да се знае общото здравословно положение на пациента, има ли нарушавания на кръвосъсирването, захарен диабет, хронични болести, декомпенсирана онкология.

Самата процедура за увеличаване на седалището продължава от два до три часа, само че възобновяване след него е дълго - приблизително три месеца.

Първата страна в света, в която са почнали да правят пластични интервенции на дупето, е Бразилия. В продължение на десетилетия в медиите се появяват безчет фотоси на бразилски дами в бикини на плажа Копакабана.

Смята се, че те "притежават " еластични кръгли задни елементи по природа, само че в действителност това е мит.

"Смятаме, че бразилците са захласнати от задните елементи, споделя антропологът Алваро Джарин, създател на "Биополитиката на хубостта ", пред The ​​Guardian. - Всъщност не всяка бразилка има съвършено дупе. И не всеки желае да има такова. Ако са богати и бели, те ще кажат: "Нямам потребност от тялото на мулат, а от тялото на европейски супермодел. "

Първата пластична интервенция е осъществена през 50-те години от бразилския доктор Иво Питанги. Наричан е и "папа Иво ", тъй като е пионер в тази област.

Твърди се, че пациенти на лекаря са били Франк Синатра, София Лорен и други звезди от това време. За пациенти с по-ниски приходи Питанги предлага отстъпки за лекуване в клиниката си в Рио де Жанейро.

През 1960 година той основава първата в света академия за пластична хирургия, където преподава по лични техники.

Днес Бразилия остава международният център за пластична хирургия, частично с помощта на наследството на Питанга. А държавната здравна система на страната разрешава да се вършат някои козметични процедури гратис.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР