В САЩ не успяха да разрушат стадион, построен пред 70-те

...
В САЩ не успяха да разрушат стадион, построен пред 70-те
Коментари Харесай

Контролиран врив не успя да разруши култов стадион в САЩ

В Съединени американски щати не съумяха да разрушат стадион, издигнат пред 70-те години на предишния мек близо до Детройт. Става въпрос за паметното спортно оборудване " Понтиак Силвърдоум”, което не се употребява от няколко години и е в тежест на локалните управляващи като поддръжка. Навремето стадионът беше домашна сцена за тимовете от НФЛ Детройт Лайънс и за клуба от НБА Детройт Пистънс.

През 2009 година поради финансовата рецесия стадионът бе препоръчан на търг и продаден. Новият притежател обаче по този начин и не съумя да вдъхне втори живот на “Понтиак Силвърдоум”. В резултат на това беше взето решение за срутване на оборудването, само че се оказа че това не е толкоз просто.

Извършеният в неделя следен гърмеж се оказа несполучлив и бетонният колос си остана на мястото.
Арената е паметна за американския спорт, като през 1975-а се снабди с покрив, който бе ултрамодерен за това време и изглеждаше като напълно сребърно покритие. Той затваряше изцяло пространството над терена, където играеше " Детройт Лайънс ".

" Силвърдоум " бе първият изцяло затрупан стадион в НФЛ, а през 1994-а затвори покрива си и за два мача от групите на Мондиал 94, като това още веднъж се случи за първи път - дуели от Световно състезание на закрито.

В историята остава и един край на Супербоул, също под покрива на тази сцена - през 1982 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР