В САЩ лекари са останали озадачени, след като са открили

...
В САЩ лекари са останали озадачени, след като са открили
Коментари Харесай

Откриха жива жужаща муха в стомаха на човек СНИМКА

В Съединени американски щати лекари са останали озадачени, откакто са разкрили изцяло непокътната и жива муха в червата на мъж по време на колоноскопия. Metro написа за това.

Тази година в Мисури 63-годишен пациент е имал обикновен скрининг за рак на дебелото черво. В дебелото му черво е била сложена камера за колоноскопия и процедурата е мина безпрепятствено, до момента в който лекарите не достигнали напречното дебело черво, ситуирано в горната част на дебелото черво. Именно там лекарите разкрили мухата, само че по какъв начин е попаднала там - остава мистерия.

Лекари от Медицинския факултет на Университета на Мисури публикуваха статия за това извънредно проучване в American Journal of Gastroenterology.

„ Този ​​случай съставлява доста рядка колоноскопска находка. Остава мистерия по какъв начин непокътната муха се е озовала в напречното дебело черво “, се споделя в публикацията.

Според пациента той не е имал признаци и не знае по какъв начин насекомото е попаднало в тялото му. В деня преди процедурата той споделил, че е консумирал единствено бистра течност, с цел да изпразни храносмилателния си тракт съгласно напътствията. Вечерта преди 24-часовото гладуване е хапнал пица и салата, само че не си спомня да е имало муха в храната.



Снимка: Daily Mail

Изданието отбелязва, че в редки случаи е известно, че мухите и техните ларви колонизират човешките вътрешности, което води до заболяване, наречено чревна миаза. За това обаче е належащо човек да яде храна, която съдържа яйца и ларви на мухи.

Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) някои пациенти нямат признаци, само че други изпитват коремна болежка, повръщане и диария. Смята се, че миазата е най-честа през по-топлите месеци от април до септември, когато е по-вероятно да се появят мухи.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР