В САЩ котка, която предсказва смъртта“, винаги се сгушва до

...
В САЩ котка, която предсказва смъртта“, винаги се сгушва до
Коментари Харесай

„Предвижда смъртта: котка се вкопчва в хората в последните минути от живота им СНИМКА

В Съединени американски щати котка, която „ предсказва гибелта “, постоянно се сгушва до жителите на старешки дом в Роуд Айлънд тъкмо преди да умрат. 

Според лекарите в един от пансионите, котка на име Оскар сполучливо е предсказала повече от 100 смъртни случая, като е станала доста нежна към пациентите няколко часа преди гибелта им.

Много хора имат вяра, че животните имат шесто възприятие, което липсва на хората, а някои имат вяра, че даже могат да предскажат гибелта, пише Daily Star. Котка, която живее в старешки дом, стана известна с това, че усеща по кое време жителите му ще починат. Оскар е осиновен в старешки дом в Роуд Айлънд през 2005 година, с цел да обезпечи комфорт на жителите му.

Служителите бързо забелязали, че котката обича да бъде оставяна сама през множеството време. Когато се свива до един от гостите, този пациент умира след няколко часа. Първоначално лекарите не създали връзката, само че след 25 разнообразни случая почнали да подозират, че животното може да открива нещо, което те не могат.

Персоналът споделя, че котката отива при пациента през последните два часа от живота му, тъй че те почнали да употребяват придвижванията на Оскар като предизвестие и да се обаждат на роднините на пациентите, с цел да им дадат опция да дойдат и да се сбогуват.
 Котка, предсказваща гибел, котка, животно, котката Оскар, живял 17 години, предсказва гибел, сврян до хора, доктор, лекари, пенсионери Оскар беше признат в старешки дом в Роуд Айлънд през 2005 г. 
Д-р Дейвид Доса написа публикация за New England Journal of Medicine, в която тества хипотезата, че котката може да дефинира кой терминално болен пациент ще почине. Той има вяра, че Оскар усеща биохимични промени в телата на пациентите. Други специалисти считат, че животното е откривало липса на придвижване в жителите или е откривало ранните стадии на миризмата, предавана по време на гибелта.

„ Отначало Оскар беше доста срамежлива котка. Не искаше да излиза на открито. Често можеше да бъде открит в килера или под леглото и единствено когато човек беше покрай гибелта, котката излизаше на ярко. Той е същинско знамение ", сподели Давид Доса

Към 2015 година, съгласно доктор Дос, Оскар сполучливо е предсказал повече от 100 смъртни случая. Котката почина на 17 години на 22 февруари 2022 година след малко боледуване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР