В САЩ конфискуваха хиляди автомобили Porsche, Bentley и Audi заради

...
В САЩ конфискуваха хиляди автомобили Porsche, Bentley и Audi заради
Коментари Харесай

FT: В САЩ конфискуваха хиляди автомобили Porsche, Bentley и Audi заради част от китайски производител

В Съединени американски щати конфискуваха хиляди коли Porsche, Bentley и Audi поради част от китайски производител, за която се твърди, че нарушава законите за потреблението на насилствен труд, написа вестник Financial Times, базирайки се на неназовани източници.

„ Хиляди Porsche, Bentley и Audi са били иззети в американските пристанища, откакто снабдител на Volkswagen откри китайски съставен елемент в транспортните средства, който нарушава законите против насилствения труд “, оповестява вестникът.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и Обединеното кралство неведнъж са упреквали Китай в нарушавания на човешките права, подтисничество на етническите малцинства и потреблението на насилствен труд. Съединените щати обявиха, че дейностите им против уйгурите съставляват геноцид. Китай изрично отхвърля всички изказвания на западните страни.

Събеседниците на вестника подчертаха, че Volkswagen Group не е знаела произхода на частите, които е получила от снабдител трета страна.
„ Проблемът засегна към хиляда спортни коли Porsche и SUV, няколкостотин Bentley и няколко хиляди Audi “, добавя изданието.

FT обаче не уточни дали частта е създадена в самия Синдзян. Според вестника Volkswagen неотложно е уведомил американските управляващи за случая.

През септември Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати разгласи възбрана за импорт на артикули от три китайски компании заради обстановката в Синдзян. Списъкът включва Xinjiang Tianmian Foundation Textile, Xinjiang Tianshan Wool Textile и Xinjiang Zhongtai Group.
Китайското външно министерство се опълчи на рестриктивните мерки. Пекин съобщи, че ще пази законните права и ползи на предприятията. Освен това КНР неведнъж е подчертавала, че по този начин нареченото битие на насилствен труд в Синцзян е „ неистина на века, измислена от антикитайски сили, с цел да опетнят Китай “. И правата и ползите на всички етнически групи в района са предпазени.

Източник – Financial Times/Превод:SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР