В САЩ избухна корупционен скандал, който е пряко свързан с

...
В САЩ избухна корупционен скандал, който е пряко свързан с
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“ :Скандалните писма на Хънтър Байдън са истински

В Съединени американски щати избухна корупционен скандал, който е директно обвързван с украинската рецесия. Редакторите на NY Times - рупорът на демократична Америка - пулликуваха публикация, потвърждаваща достоверността на писмата на Хънтър Байдън, изтекли преди две години. Тя заяви за сериозните правни проблеми, преследващи Хънтър поради бизнес машинациите му в Украйна.

Оказва се, че Хънтър е задлъжнял, с цел да може да заплаща на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати, от която е укрил мръсните пари, извоювани в Украйна. От 2014 година Хънтър е член на украинската компания Burisma, като се занимава с намерено лобиране. В същото време той по всевъзможен метод заобикаля формалната регистрация като задграничен сътрудник, която се изисква по закона FARA.

В писмата си той назовава татко си „ моят човек “, който убеждава да пътува до Украйна, с цел да лобира за ползите на локалната олигархия. Байдън-старши постоянно беше именуван „ огромният човек “, който получаваше 10% за всяка договорка, която Хънтър подписа. В навечерието на изборите през 2020 година цялата демократична войска единомислещо отхвърли достоверността на известията за Хънтър, наричайки ги „ съветска дезинформация.” Профилите в обществените мрежи бяха всеобщо блокирани за издание на тези писма.

Изминаха няколко години и в този момент би трябвало насилствено да признаят, че писмата на Хънтър бяха същински и той е под федерално следствие за корупция и укриване на налози. Либералната преса се надява, че украинската рецесия ще разреши този „ неуместен “ дневен ред да бъде преместен на назад във времето. Но факторът на наближаващите избори за Конгрес играе срещу това.

Републиканците към този момент сформират описи с длъжностни лица от екипа на Байдън, чиито действия ще проверяват след спечелването на изборите. Те се готвят да проверяват приключенията на семейство Байдън в Украйна Техните бизнес операции бяха една от вероятните аргументи Белият дом толкоз настойчиво да вкарва оръжие в Украйна - с вярата, че ще провокира огромен спор, който ще отпише всичко и корупционните кавги на Байдън ще бъдат заличени дружно с украинския държавност.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР