В САЩ и политиците, и обикновените граждани осъждат остро употребата

...
В САЩ и политиците, и обикновените граждани осъждат остро употребата
Коментари Харесай

​Републиканците подкрепиха ударите, демократите питат има ли стратегия за Сирия

В Съединени американски щати и политиците, и елементарните жители осъждат остро използването на химически оръжия от сирийския режим и регистрират нуждата от ответни дейности. Републиканците поддържаха въздушните удари, демократите питат има ли тактика за Сирия. Още за първите мнения и реакции от Капитолия и по улиците на огромните градове от Мартин Гицов.


По предпазена линия вицепрезидентът Майк Пенс се е обадил на партийните водачи в американския Конгрес, с цел да ги осведоми авансово за ударите. В първите си реакции в Туитър и републиканци, и демократи са единомислещи в оценките си за използването на химически оръжия като безчовечен акт.

Единни сме в решимостта си, че това не може да остане без отговор, написа ръководителят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън.

Сенаторът-републиканец Джон Маккейн, някогашен претендент президент, приветства Тръмп за ударите и прибавя, че за триумф в дълготраен проект е нужна всеобхватна тактика за района.

Има ли ясна тактика за Сирия към този момент сериозно запитаха водещи демократи като Нанси Пелоси, водач на демократите в Камарата на представителите.

Прецизно, лимитирано деяние - да, само че би трябвало да се внимава страната да не бъде вкарана в по-мащабна война в Сирия, предизвестява водачът на демократите в Сената Чък Шумър.

Друга рецензия от редиците на демократите е, че решението за ударите е взето без утвърждение от Конгреса.

За президента Тръмп това е втори углавен удар против режима в Дамаск за потребление на химически оръжия. Този път ответното деяние е два пъти по-голямо, по-мащаб и с два пъти повече цели, в сравнение с през април предходната година.

Обикновените американци схващат повода за ударите, само че осъзнават и рисковете и споделят безпокойството от замесване в възможен по-голям спор.
Мъж: Очевидно нещо би трябвало да се направи, в случай че тровят личния си народ. Но уповавам се да не е просто отговор, а след това да мислят какво ще стане откакто бомбардираме.Войната в никакъв случай не е отговор. Представете си някой да пусне бомба на Таймс скуеър в този момент. Според мен постоянно има дипломатическо решение.
Малко откакто Тръмп разгласи за ударите пред Белия дом имаше и дребен митинг, под лозунга " Мир, а не война ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР