В САЩ е било спряно производството на ваксината на британско-шведската

...
В САЩ е било спряно производството на ваксината на британско-шведската
Коментари Харесай

Завод в САЩ спря производството на ваксината на AstraZeneca

В Съединени американски щати е било спряно производството на имунизацията на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca в цех в Балтимор, където поради неточност в производството на препарата на американската компания Johnson & Johnson се оказаха развалени 15 млн. дози, написа " Ню Йорк таймс ", базирайки се на високопоставени източници.

По думите на източниците на изданието, предприятието на биотехнологичната компания Emergent BioSolution ще се занимава с производството единствено на еднокомпонентната ваксина на Johnson & Johnson, с цел да предотврати смесването на съставките на имунизациите в бъдеще.

Решението пристигна, откакто стана известно, че Emergent BioSolutions, която си партнира както с AstraZeneca, по този начин и с Johnson & Johnson, инцидентно е смесила съставки на двете разнообразни ваксини, принуждавайки регулаторите да отсрочат да дадат позволение на индустриалните линии на завода.

От AstraZeneca са декларирали, че ще работят с управляващите на Съединени американски щати, с цел да намерят различен индустриален обект.

В Съединени американски щати към този момент са утвърдени три ваксини: на Pfizer/BioNTech, на Moderna и Johnson & Johnson. Pfizer/BioNTech и Moderna реализират доставки в сходство с проектите. В същото време, отбелязва вестникът, Pfizer даже изпреварва проекта, а Moderna чака позволение да достави ампули с 15 дози вместо с 10.

Главният експерт по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати Антъни Фаучи по-рано съобщи, че не вижда нужда да употребява имунизацията AstraZeneca за битка с ковид, даже в случай че тя е утвърдена от националния регулатор.

Понастоящем някои страни от Европейски Съюз са прекратили имунизацията с AstraZeneca заради обявените тромбоемболични затруднения при имунизираните. Европейският регулатор проверява случаите, само че към този момент смята за допустимо да продължи имунизацията.

Ваксината AstraZeneca към момента чака утвърждение в Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР