В САЩ е бил свален още един неидентифициран летящ обект

...
В САЩ е бил свален още един неидентифициран летящ обект
Коментари Харесай

Американските военни свалиха четвърти летящ обект над Северна Америка

В Съединени американски щати е бил свален още един неидентифициран летящ обект по време на четвърта военна интервенция този месец. Президентът Джо Байдън е наредил той да бъде свален покрай езерото Хурон , край границата с Канада, в неделя следобяд, предава „ BBC “.

В своя изказване от Пентагона показват, че обектът може да е попречил на комерсиалния въздушен трафик , до момента в който се е движил на 6100 метра височина . За първи път той е бил засечен над военни обекти в Монтана в събота. Обектът, който не е считан за военна опасност, е разказан от чиновници на защитата като безпилотна „ осмоъгълна конструкция “ с прикрепени към нея връзки. Той е бил свален от ракета, изстреляна от изтребител „ F-16 “ в 14:42 локално време /19:42 GMT/.

Инцидентът е повдигнал въпроси за вълната от обекти на огромна надморска височина, които са били свалени над Северна Америка този месец.

Припомняме, че, беше свален край крайбрежията на Южна Каролина на 4 февруари , откакто кръжеше няколко дни над континенталната част на Съединени американски щати. Длъжностни лица споделиха, че идва от Китай и е бил употребен за наблюдаване на чувствителни региони. Същевременно управляващите в Китай отхвърлиха обектът да е бил употребен за шпиониране и обясниха, че е устройство за наблюдаване на времето , само че е било заблудено. Инцидентът – и гневните диалози след него – изостриха напрежението сред Вашингтон и Пекин.

 Сваленият балон
Сваленият балон. Снимка: U.S. Fleet Forces Command, Фейсбук

В неделя представител на защитата разкри, че Съединени американски щати са се пробвали да получат информация от Пекин за първия обект , само че не са получили отговор в продължение на няколко дни. След този първи случай американските изтребители смъкнаха още три обекта на огромна надморска височина за няколко дни.

В петък президентът Байдън е наредил да бъде свален обект над северна Аляска , а в събота сходен беше засечен над Юкон в северозападна Канада. Длъжностните лица не са показали публично произхода или предназначението на тези обекти. И Съединени американски щати, и Канада, към момента работят за възобновяване на останките , само че търсенето в Аляска е възпрепятствано от арктическите условия.

„ Тези обекти не си приличаха доста и бяха доста по-малки от китайския балон. Няма да ги характеризираме дефинитивно, до момента в който не можем да извадим отломките “, сподели представител на националната сигурност на Белия дом.

Неидентифицирани летящи обекти – времева линия

  • 4 февруари : Американската войска смъкна хипотетичен балон за наблюдаване край крайбрежията на Южна Каролина. Той се носеше в продължение на дни над Съединени американски щати и публични лица споделиха, че идва от Китай и е следил чувствителни региони.
  • 10 февруари : Съединени американски щати смъкват различен обект край северна Аляска, за който съгласно публични лица липсва каквато и да е система за задвижване или надзор.
  • 11 февруари : Американски изтребител смъква „ въздушен обект на огромна надморска височина “ над канадската територия Юкон, на към 100 благи (160 км) от границата със Съединени американски щати. Той беше разказан като цилиндричен и по-малък от първия балон.
  • 12 февруари : Американски самолети смъкват четвърти обект на огромна надморска височина покрай езерото Хурон „ от несъразмерна нерешителност “.

Вчера генералът на военновъздушните сили на Съединени американски щати, контролиращ въздушното пространство на Северна Америка, сподели, че към момента не е ясно по какъв начин обектите са се задвижвали във въздуха или от кое място идват. На журналистически въпрос военачалник Глен Ван Херк отвърна, че не изключва никакви благоприятни условия – в това число и извънземен живот : „ Ще оставя на разследващата общественост и на контраразузнавателната общественост да схванат това. “

Експерт допусна пред „ ABC News “, че трите най-скорошни обекта , които са били свалени, евентуално са метеорологични устройства , а не балони за наблюдаване. Това обаче беше опровергано от върховен демократ в Конгреса, който в телевизионно изявление съобщи, че чиновници на разузнаването считат, че обектите в действителност са балони за наблюдаване.

„ Те имат вяра, че са /бел. ред. – балони/, да. “, сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър .

Демократът Деби Дингъл , един от няколкото членове на Конгреса от Мичиган, които приветстваха военните за свалянето на обекта над щата в неделя, се причисли към възходящите апели към Белия дом и чиновниците на защитата да дават повече информация.

„ Нуждаем се от обстоятелствата за това от кое място произлизат, каква е задачата им и за какво броят им се усилва “, сподели тя.

Сенаторът от „ Демократическата партия “ Джон Тестър , който съставлява Монтана, посочи пред „ BBC CBS “: „ Това, което се случи през последните две седмици или нещо такова… не е нищо повече от полуда. “

Републиканците насочиха голям брой рецензии към администрацията на Байдън за оправянето с първия балон, заявявайки, че е трябвало да бъде свален доста по-рано.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР