В САЩ директор на училище беше принуден да го напусне,

...
В САЩ директор на училище беше принуден да го напусне,
Коментари Харесай

Статуя на Давид порнография? Уволниха учител за разпространение на порно

В Съединени американски щати шеф на учебно заведение беше заставен да го напусне, откакто родител се оплакал, че на възпитаници от 6 клас са показвани нецензурен фотоси в клас. По-специално, по време на урок по история на изкуството на децата била показана гола скулптура на Давид от Микеланджело.  

Отбелязва се, че 6-класниците са изучавали Ренесанса и като част от тематиката учителят им е посочил за разбор фреската „ Сътворението на Адам “ от Микеланджело и картината „ Раждането на Венера “ от Ботичели, както и статуята на Давид.

Един от родителите сподели, че тези творби са порнография, други двама споделиха, че сходни тематики би трябвало да бъдат съгласувани с родителите.

Хоуп Карасакиа, шеф на класическото учебно заведение в Талахаси, сподели, че след абсурда с изкуството управлението я е изправило пред обстоятелството, че или би трябвало да е уволнена, или да напише декларация за овакантяване по лично предпочитание, съобщи BBC.

Жената сподели пред локалната преса, че не са й споделили повода за уволнението, само че тя го отдала на недоволства по отношение на статуята на Давид. На директорския пост учителят изкарва единствено няколко месеца.

Училищното настоятелство отбелязва, че предходната година са били изпратени предупредителни известия до родителите за разискване на работата на Микеланджело в клас, само че тази година не са го създали. От учебното настоятелство го дефинират като неприемлива неточност, съгласно тях родителите би трябвало да знаят какво ще покажат на децата им.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис на собствен ред подреди разширение на щатския закон, забраняващ половото обучение и разискването на полова еднаквост в гимназията.

Учителите, които нарушават закона, ще бъдат уволнени. Те също могат да изгубят лицензите си за преподаване.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР