В САЩ Борисов се срещна с представители на Американската търговска

...
В САЩ Борисов се срещна с представители на Американската търговска
Коментари Харесай

Премиерът покани американския бизнес да инвестира във високотехнологичните сектори

В Съединени американски щати Борисов се срещна с представители на Американската комерсиална камара и предложения американския бизнес да влага във високотехнологичните браншове.

“САЩ са значим стратегически сътрудник на България и ние отдаваме огромно значение на развиването на двустранните търговско-икономически връзки “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с представители на Американската комерсиална камара (US Chamber of Commerce).

Това e най-влиятелната представителна организация на американския бизнес, учредена през 1912 година, в която членуват 300 000 компании от едрия и междинен бизнес в Съединени американски щати.

“Доброто съдействие с американския бизнес, което удостоверява и срещата през днешния ден, е самопризнание за напъните, които българското държавно управление поставя за атрактивни условия за насърчаване на бизнес, за сполучливото разгръщане на производствата и повишаването на вложенията “, сподели Борисов пред Американската комерсиална камара. Той подчертава върху ролята и привличането на нови директни американските вложения у нас, посредством които се разкриват нови работни места, водят до растеж на стопанската система ни и покачват стандарта на живот в страната.

“Значителен капацитет за вложения от Съединени американски щати има във високотехнологични браншове като осведомителните и информационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката “, означи още Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР