В САЩ бе подаден колективен съдебен иск срещу HP. В

...
В САЩ бе подаден колективен съдебен иск срещу HP. В
Коментари Харесай

И там не ги изтърпяха: в САЩ бе подаден колективен иск срещу HP за отключване на възможността за инсталиране на касети от трети страни

В Съединени американски щати бе подаден групов правосъден иск против HP. В него купувачите на принтери на компанията упорстват да се отключи опцията за инсталиране на касети и мастила от трети страни. При това без ограничавания от страна на производителя. Ищците също по този начин упрекват HP в нарушение на антитръстовите закони. Едновременно с това те декларират, че „ в никакъв случай не са подписвали договорно обвързване с компанията да купуват единствено мастила или касети с марката HP„.

Според текста на желае, подаден в Окръжния съд на Съединени американски щати за Северния окръг на Илинойс, HP, принуждавайки клиентите да купуват единствено истински консумативи, нарушава редица разпореждания на антитръстовото законодателство на вторичния пазар на аварийни касети.

Титулният лист

От края на 2022 година HP стартира софтуерно блокиране на принтерите, продавани на клиенти. Това става при положение на разкриване на неоригинална касета. Представителите на ищците този път обявиха нещо ново и прекомерно тревожно. Оказа се, че след излизането на следващата актуализация на фърмуера за множеството модели принтери HP е повишила цените на касетите си. И в този момент един комплект консумативи е поскъпнал приблизително с до $100.

Ищците упорстват производителят на офис съоръжение освен да им възвърне разноските за закупуване на касети, които в този момент не могат да се употребяват по предопределение. Но и да спре да блокира потреблението на всевъзможни подобаващи консумативи от трети страни. В желае се показва обезщетение в размер на 5 милиона $.

В началото на януари 2024 година основният изпълнителен шеф на HP съществено обиди потребителите, които употребяват неоригинални касети за принтери. Той ги разгласи за „ неприятна инвестиция “ за компанията..

През март 2023 година със своя нов фърмуер за мастиленоструйни принтери HP задейства блокиране на печата. Това става при засичане на неоригинална касета като част от внедряването на тактиката за динамична сигурност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР