В съседна Гърция страхът от коронавирусът вече отстъпва пред неумолимите

...
В съседна Гърция страхът от коронавирусът вече отстъпва пред неумолимите
Коментари Харесай

Първите фериботи тръгнаха към гръцките острови

В прилежаща Гърция страхът от коронавирусът към този момент отстъпва пред неумолимите закони на бизнеса. Лятото доближава и държавното управление взема ограничения, с цел да успокои и притегли туристите.

Поради разчленения темперамент на крайбрежията и множеството острови, Гърция има дванайстата най-дълга брегова линия в света с дължина от 13 676 км и доста плажове, които към този момент чакат гостите.

От през днешния ден отварят кафенета и заведения за хранене. Свободен е и достъпът до всички острови, оповестява БНР. Фериботите пътуват към този момент, само че при прецизни ограничения за сигурност.

Под строгия надзор на здравните служби масите в заведенията са сложени на нужното разстояние за прецизно съблюдаване на обществена отдалеченост. Препоръките са обслужването на клиенти да става единствено на външни маси, като сервитьорите са с защитни маски и ръкавици.

Работодателите, които запазят работните места, ще получат данъчни облекчения, разгласи министърът на развиването Георгиадис.

Първите фериботи потеглиха към островите. Пътниците са половината от потенциала на корабите, само че билетите за тази седмица са продадени авансово, оповестяват организациите.

От началото на туристическия сезон, който стартира на 15 юни, ще се усили броят на фериботите по най-натоварените посоки. Като част от ограниченията за отбрана всички пасажери са задължени да носят маска.

Заедно с това Гърция понижава Данък добавена стойност ставката за въздушния, морския, автобусния и публичния превоз, на кафето и всички безалкохолни питиета в кафенетата и заведенията за хранене и на билетите за летни кина, което ще важи от 1 юни до 31 октомври тази година. Данъкът се понижава от 24% на 13%, което се чака да докара до по-ниски цени на тези артикули и услуги.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи удължение на програмата за подкрепяне на бизнеса до юли и целева стратегия за понижения на налозите като част от проекта за възкръсване на туризма и други браншове, наранени от пандемията.

В Гърция ще може да се влиза свободно от 15 юни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР