В сърцето на Странджа, където природата още пази своите девствени

...
В сърцето на Странджа, където природата още пази своите девствени
Коментари Харесай

Единство за екология: Доброволци почистиха района на водопад Докузак в Странджа

В сърцето на Странджа, където природата още пази своите девствени места, се разкрива един от най-вълшебните кътчета на България – водопад Докузак . Този естествен феномен освен очарова със своята хубост, само че и провокира социална интензивност, ориентирана към опазването и поддържането на чистотата на околната среда.

Инициативата бе под наслов „ Странджа без боклуци “ , проведена от Неправителствени организации „ Силата на младите “ с поддръжката на Политическа партия „ Единение “, локални поданици и доброволци от с. Стоилово и близките региони се събраха дружно в едно вдъхновяващо изпитание за разчистване на региона към водопад Докузак. Тяхната цел беше освен да възстановят неговата естествена хубост, само че и да послужат като образец за дейна гражданска позиция и грижа към околната среда .

Водопад Докузак е едно от тези места, които се открояват със своята естествена хубост и успокоение. Скрит измежду буйната растителност на Странджа планина, той предлага уединение от бързия ритъм на всекидневието. Важността на запазването на чистотата в този регион не може да бъде подценена, защото той е дом на голям брой редки типове флора и фауна, а също по този начин съставлява и значима част от локалния екотуризъм.

Инициативата „ Странджа без боклуци “ показва по какъв начин взаимните старания на Неправителствени организации, локални управляващи и общността могат да доведат до обилни позитивни промени. Благодарение на ангажираността и ентусиазма на доброволците, регионът към водопад Докузак беше измит от боклуци , което способства за подобряването на екологичното положение и възобновяване на неговата естествена хубост.

Всеки принос – дребен или огромен, води към огромна смяна, а акции като тази в региона на водопад Докузак са ослепителен образец за това.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР