В сърцето на София радостната вест за чудото на Възкресението

...
В сърцето на София радостната вест за чудото на Възкресението
Коментари Харесай

Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение и благослови българите

В сърцето на София радостната новина за чудото на Възкресението доближи до всички хора тъкмо в 00.00 ч.

В патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски " в София Негово светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово ". Той насочи благослов: благодатта и мирът на Възкръсналия Христос да бъдат над всички нас.

Негово светейшество прочете евангелския роман от Св. евангелист Матей за Възкресението на Божия наследник - Иисус Христос. ​

На богослужението участваха президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева, Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарит, както и княгиня Калина дружно със брачна половинка и сина си Симеон-Хасан.

С литийно шествие плодородният огън, който се съхраняваше от предходната година в митрополитския храм "Света Неделя ", беше пренесен от висши духовници в катедралата.

Светлият празник на Христовото Възкресение събра хиляди християни в среднощ пред "Александър Невски ". Те чуха посланието на Българската православна черква.

Огънят на вярата даде искрата, с която фамилиите възпламениха свещите си и се помолиха за здраве, вяра и мир.

В първия ден на Великден хората на площада се поздравиха с "Христос Воскресе " и възпламениха искрата на вярата, че Възкресението пазим самите в нас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР