В сърцето на плевенското село Тодорово се намира едно място,

...
В сърцето на плевенското село Тодорово се намира едно място,
Коментари Харесай

Призив на читалище от плевенско село: Вижте как може да помогнете

В сърцето на плевенското село Тодорово се намира едно място, което от десетилетия събира общността освен към книги, само че и към просвета, обичаи и бъдеще . е тази искра на вяра и култура, която през днешния ден се намира в неотложна потребност от вашата помощ. Със стогодишната си история зад тила, читалището през днешния ден се бори за своето оцеляване, изправено пред действителната опасност от срутване на покрива . За това осведоми още веднъж Слави Михайлов, ръководител на Националното съдружие на сираците в България.

Покривът, който защищава библиотека с над 6000 тома книги и зала, където близо 50 деца на възраст от 6 до 15 години учат тънкостите на българския фолклор и танци, се нуждае незабавно от ремонт. За задачата са нужни 30 000 лв. – сума, която за жителите на село Тодорово съставлява съществено предизвикателство.

Народно читалище „ Бъдеще–1927 “ не е просто постройка, а е дом на духа и културата на село Тодорово. Тук всяка книга, всеки танц и ария са парченце от българската еднаквост и завещание . Загубата на това читалище би означавала не просто губене на едно здание, а заличаване на значима страница от историята и бъдещето на общността.

На 15 март беше насочен зов към всеки, който усеща отговорност и предпочитание да помогне. Изправени сме пред въпроса: Какво бъдеще ни чака, в случай че не се погрижим за нашето минало и просвета?

На 23 март в читалището ще се организира благотворителен базар и концерт , с вярата посредством общи старания да се съберат нужните средства. Всяка помощ, всеки лев, всяко шерване на тази информация може да направи разлика.

Всеки, който има опция, може да подари средства на:

IBAN: BG48STSA93000003899693
BIC: STSABGSF
Основание: „ Дарение за ремонт на покрив “

Разпространението на информацията за тази идея е от решаващо значение. Споделете в обществените мрежи, измежду другари, семейство и сътрудници и посетете благотворителния базар и концерт.

Изборът да подкрепим културата и образованието е израз на дълбока грижа освен за сегашното, само че и за бъдещето на нашата нация. Не оставяйте читалищния дух да изчезне под руините, а инвестирайте в бъдещето на децата на село Тодорово.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР