В Сърцето на Машината“ е новото предложение от България за ...

В Сърцето на Машината“ е новото предложение от България за

Новот българско предложение за Оскар е В сърцето на машината

„ В Сърцето на Машината “ е новото предложение от България за " Оскарите ". Това стана ясно, откакто през днешния ден се организира съвещание на Комисията по подбора на българска номинация за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 95-ите награди на Американската кино академия, оповестиха от Националния кино център.

Комисията е в състав Мария Бакалова, ръководител и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.

Комисията реши българското предложение за 95-ите награди „ Оскар “ за интернационален пълнометражен филм да бъде филмът на Мартин Макариев „ В Сърцето на Машината “.

„ В Сърцето на Машината “ е български игрален трагичен трилър от 2022 година на режисьора Мартин Макариев, награден със „ Златна роза “ на едноименния фестивал във Варна през 2021 година и притежател на наградата за най-хубав филм на София Филм Фест през 2022 година.

Припомняме, че преди дни българският кандидат за " Оскар " " Майка " бе дисквалифициран от Академията за кино изкуства и науки в Съединени американски щати поради това, че има няколко минути повече британска тирада от допустимите 50% за " интернационален филм ".

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg