В сърцето на квартал Саламанка в Мадрид често се виждат

...
В сърцето на квартал Саламанка в Мадрид често се виждат
Коментари Харесай

Преселение на латиноамерикански богаташи в Мадрид: Как новите жители променят испанската столица?

В сърцето на квартал Саламанка в Мадрид постоянно се виждат жилища, със единствено 2 независими спални и цена над един милион евро. Интересното обаче е, че те незабавно се купуват. Те са най-желаният обект на заможните латиноамериканци, които трансформират Мадрид в новия Маями.
Той е ориентиран най-вече към латиноамериканците и е правилно, че сега търсенето там е доста огромно, пет пъти по-голямо от предлагането, което имаме сега.
Тарек Муре Гарзон, брокер

Марсела Перес е интериорен дизайнер и дава отговор за декорирането на жилищата на венецуелци, мексиканци и колумбийци съгласно усетите им. Тя обезпечава от мебели до принадлежности за хранене или спално долни дрехи.
Има доста случаи, когато те в действителност прекарват къси престои; два, три, най-много шест месеца. Затова избират да го възложат на някого да го купи и когато дойдат, всичко да е готово.
Марсела Перес, интериорен дизайнер

Мексиканецът Октавио Рохас живее в Мадрид от 15 години. Той е ръководител на асоциацията на мексиканските предприемачи в Испания и улеснява идването на сънародниците си и техните вложения в Испания.

„ Испания, предлага тъкмо това, което търсите: сигурност, икономическа непоклатимост, правна сигурност и по-късно фантастично гастрономическо и културно предложение “, споделя Рохас.

Нови петзвездни хотели и бизнеси от висок клас процъфтяват в разгара на новата латиноамериканска миграция.
Новите поданици на Мадрид дават подтик на свободното време и културата в града. 90% от клиентите на сходни художествени галерии към този момент са латиноамерикански колекционери.
Хайме Веласкес, сътрудник на Euronews в Мадрид

Основните латиноамерикански ресторантски вериги са разкрили магазини в Мадрид.

„ Пристигането на много огромно мексиканско население оказа помощ на хората да изискат текила в главните фешън питейни заведения. И в този момент към този момент имаме огромни групи, търсещи заведения за хранене с известни готвачи, които към този момент употребяват мексикански спиртни питиета “, показва Вилмер Яхамин – съосновател на Entre Compas и Mezcaloteca.

Новите латиноамерикански жители са тук, с цел да останат. Благодарение на тях през днешния ден Мадрид е малко по-космополитен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР