В Сърбия славата на руския президент не е за подценяване.

...
В Сърбия славата на руския президент не е за подценяване.
Коментари Харесай

Сръбска църква ще бъде кръстена на Владимир Путин

В Сърбия славата на съветския президент не е за подценяване. Там има село, марка сливова ракия и няколко кафенета, които носят името му. Но скоро към този лист ще бъде прибавена и нова черква в село Банстол. Неин настойник ще бъде точно Владимир Путин.

От зелената багра по кораба на храма до извисяващите се златните куполи, новата черква не отстъпва на класическата и грандиозна съветска архитектура.
Бранко Симинович, президент на фен-клуба, инициирал концепцията за градеж на църквата: Лицето на Путин го има на дамско долни дрехи, златни часовници и мобилни телефони. Защо да няма черква с неговото име? Това неизбежно ще го зарадва.
Според локалните хора в Банстол, храмът е въплъщение на сръбско-руската дружба, която може да бъде проследена до общите славянски корени на двата народа.
Бранко Симонович, президент на фен-клуба, инициирал концепцията за градеж на църквата: Ние сме две православни народи, свързани между тях от общата ни история. История, в която е имало както приливи, по този начин и отливи. Но Русия, постоянно е била другар на Сърбия и ни е пособия с каквото може. Сърбите постоянно ще гледат към Русия, както за помощ, по този начин и като модел на подражателство.  Владимир Путин дойде на посещаване в Сърбия Владимир Путин дойде на посещаване в Сърбия
Президентът на Русия Владимир Путин дойде на публично посещаване в Сърбия, на летището го посрещна президентът на Сърбия Александър Вучич.

Една от аргументите за огромната респект на съветския президент в Сърбия е войната с Косово. Тогава Русия отхвърля да одобри независимостта на новопоявилата се страна. Жест, който сърбите неотдавна върнаха уместно, като не одобриха отделянето на украинската патриаршия от московската.
Миодраг Йованович: Фактът, че Путин е на аудиенция в Сърбия, значи доста за нас като нация.
При визитата на Владимир Путин той и президентът на Сърбия - Александар Вучич, направиха послание към хиляди сърби пред най-големия православен храм на Балканите - " Св. Сава ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР