В Сърбия извънредното положение в Пирот остава в сила. Цистерните,

...
В Сърбия извънредното положение в Пирот остава в сила. Цистерните,
Коментари Харесай

Извънредното положение в Пирот остава в сила

В Сърбия изключителното състояние в Пирот остава в действие. Цистерните, които са паднали в река Нишава към момента не са извадени и приключването на амоняк продължава. Водата в региона не е годна за пиянство. В Ниш не пият вода от чешмата, само че в селата наоколо – да.

 
Както към този момент казахме, до момента в който цистерните не бъдат отстранени, а съгласно известията на градския спешен щаб те чакат това да стане следобяд или на следващия ден, сигурно ще продължи няколко дни, изключителната обстановка остава висяща. Магистралата е отворена още веднъж за придвижване, само че кметът Пирот съобщи през днешния ден, че има възможност избрани сектори да бъдат затворени още веднъж, когато цистерните бъдат отстранени от трасето. Важна информация е, че през днешния ден няма амоняк във въздуха в Пирот и Ниш, само че са регистрирани високи концентрации на амоняк в река Нишава, изключително край Просек, където бяхме през днешния ден и разговаряхме с локалните поданици.
Лиляна Павлович, Euronews Сърбия

Посетихме и село Островица наоколо до река Нишава, тъй като там незабавно след повредата управляващите на община Нишка баня са сложили известие, че от превантивни съображения водата не е за пиянство и подготвяне на храна и че може да се употребява единствено като техническа вода. Разговаряхме с жителите на двете села и в множеството случаи хората са добре осведомени за развиването на събитията, наблюдават обстановката. Повечето хора съблюдават рекомендациите, само че има и такива, които считат, че са в сигурност даже когато пият вода от чешмата.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР