В Сарафово, в буферната база на Министерство на отбраната, тази

...
В Сарафово, в буферната база на Министерство на отбраната, тази
Коментари Харесай

Военни изграждат палатков лагер за украинските бежанци в Сарафово

В Сарафово, в буферната база на Министерство на защитата, тази заран стартира построяването на палатков лагер от военни, с потенциал за 600 души.

Бежанците от Украйна, които бяха настанени в морските хотели със период до 31 май, ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово. Палатките са климатизирани и се построяват по всички условия, които има за бежански лагер.

Вчера държавното управление заяви, че приключва проекта за разселване на украинските бежанци навътре в страната, откакто два следващи дни към него имаше слаб интерес.

От един от хотелите в Слънчев бряг би трябвало да бъдат изведени още 1000 души, а за през днешния ден са обезпечени 3 рейса. Записаните да употребяват проведения превоз са 122 души, през вчерашния ден записаните са били 250. Половината от тях обаче се отхвърлят от услугата, тъй като споделят, че ще намерят лични разновидности за настаняване и ще пътуват с персонален превоз.

В момента тече метаморфоза на процесите, защото огромна част от украинските жители от хотелите още не са декларирали твърдите си стремежи, къде и биха желали да бъдат настанени, изясни регионалният шеф на Варна Благомир Коцев за обстановката по Северното Черноморие.

По думите му може да се наложи краткотрайно бежанците да тръгнат към буферни центрове, където да продължи анкетирането им.

„ Оказва се, че доста от хората са се намерили други способи да бъдат настанявани. Търсят се квартири, отиват при познати и другари, тъй че този развой сега тече “, изясни регионалният шеф пред БТВ.

„ Искаме да забележим през днешния ден каква част от хората в действителност ще излязат от хотелите сами и тези, които са най-уязвими, несъмнено, за тях ще бъдат обезпечени държавни бази “, сподели Благомир Коцев.

Преди седмица беше оповестено, че към 7000 бежанци би трябвало да бъдат преместени от хотели край Варна във ведомствени бази.

„ Оказа се, че за последните 2 дни 3000 индивида сами са си намерили различни места за настаняване. В момента от тези 4000, които остават, считаме, че през днешния ден и на следващия ден те ще намалеят фрапантно и могат да паднат до численост 1000, което към този момент е напълно търпимо за настаняване в държавните бази “, означи Благомир Коцев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР