В съответствие със своята пътна карта китайската космонавтика планира през

...
В съответствие със своята пътна карта китайската космонавтика планира през
Коментари Харесай

Китай планира да построи космическа совалка

В сходство със своята пътна карта китайската космонавтика възнамерява през идващите 20 години да построи ракета за многократна утпотреба, свръхтежка ракета и галактическа совалка, заяви Лайф.

Пътната карта бе оповестена от Китайската аерокосмическа научно-техническа корпорация.

Първата цел ще е къ м 2020 година да бъде подготвена ракета-носител " Чанчжън " от последващо потомство. Тази ракета понастоящем се създава. Предназначението й е да се употребява като евтина лека ракета за извеждане на относително неголеми спътници в ниска околоземна орбита .

През 2025 година е планувано да бъде създаден и изстрелян галактически летателен уред
за многократна приложимост, който може да кацне хоризонтално като аероплан. Предвижда се за изстрелването в космоса да бъде употребена спомагателна степен. Като цяло планът доста припомня американска галактическа совалка. Новият летателен уред евентуално ще бъде употребен и за галактически туризъм. Проектът е доста упорит, като се имат поради периодите за реализирането му.

Към 2035 година е планувано да бъде основана цяла линия ракети-носители за многократна приложимост, а към 2040 година се чака огромен софтуерен ско к и създаване на нееднократен притежател с нуклеарна силова установка. Предполага се, че той ще бъде употребен за постигане до метеорити и за реализиране на мегапроекти, като изграждане на галактическа слънчева електростанция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР