В съответствие с чл. 60, алинея 1, т. 3 от

...
В съответствие с чл. 60, алинея 1, т. 3 от
Коментари Харесай

Награда на НС на БСП за научни и политически разработки и за изследвания на съвременния социализъм „Димитър Благоев“

В сходство с член 60, алинея 1, т. 3 от Устава на БСП Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия афишира началото на процедурата за установяване на носителя за 2022 година на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за научни и политически разработки и за проучвания на актуалния социализъм „ Димитър Благоев “.

Наградата се присъжда на обособени откриватели, както и на креативен колективи, на политически и публични дейци, които имат високи и трайни достижения в изследването и развиването на левите хрумвания и тяхното приложение в социалистическото придвижване в България.

Носители на премията могат да бъдат представители на публичните науки, партийни, държавни и публични дейци, журналисти и други, които са посветили своите професионални и креативен изяви на значими проблеми от историята, сегашното и бъдещето на социалистическата концепция и на проведените форми за нейното претворяване в живота; с проучванията и изявленията си отстояват националното достолепие, свободата и силата на левите политически хрумвания и обществени практики и имат значителен принос за популяризацията и прокламирането на левите хрумвания, за разширение и задълбочаване на тяхното въздействие, а и на ролята на Българска социалистическа партия и левицата в българското общество.

Право да бъдат препоръчани за присъединяване в състезанието имат български учени и общественици, журналисти и други, които през последните години имат изяви при създаване на значими за обществото, Българска социалистическа партия и левицата проблеми.

Право да предлагат претенденти за носители на премията имат комисиите и препоръките на Народно събрание на Българска социалистическа партия, общинските/районните и регионалните препоръки на Българска социалистическа партия, представители на разнообразни университетски и академични институции, професионални креативен организации и съюзи, изявени учени и общественици.

За всеки номиниран за премията до 20 юли 2022 година в Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде изпратено на веществен и електронен притежател стимулирано предложение, съпроводено с биографична и креативна информация за претендента. Всички номинации ще бъдат прегледани от комисия на Народно събрание на Българска социалистическа партия, в която са включени досегашни носители на премията, ръководители на креативен съюзи и представители на Народно събрание на Българска социалистическа партия, основни редактори, шефове и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за установяване на носителя на премията ще бъде импортирано за одобряване в ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия до 25 юли 2022 година Носителят за 2022 година на Наградата на Народно събрание на Българска социалистическа партия за научни и политически разработки и за проучвания на актуалния социализъм „ Димитър Благоев “ ще бъде разгласен на 30 юли 2022 година по време на Националния събор на левицата „ Бузлуджа `2022 “.

За повече информация и информации за състезанието се обръщайте към сътрудниците на Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по просвета и медии, София 1000, ул.„ Позитано “ №20, на телефони 02/8107330 и 02/8107219.

Документите с предложенията за номинираните се внасят на веществен притежател в отдел „ Деловодство “ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на електронен притежател на е-mail [email protected] до 20 юли 2022 година в това число.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР