В съобщението се уточнява, че срещата се е състояла по-рано

...
В съобщението се уточнява, че срещата се е състояла по-рано
Коментари Харесай

Американски и китайски контакти на високо ниво свалят напрежението

В известието се прецизира, че срещата се е състояла по-рано тази седмица. Американските и китайските военни са разискали по какъв начин въоръжените сили на двете международни суперсили могат да оперират в безвредна среда.

В телефонен диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се опита да успокои напрежението към Южнокитайско море, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На срещата си през ноември в Сан Франциско Байдън и Си се споразумяха за обновяване на директните контакти сред въоръжените сили на Съединените щат и Китай.

Разговорите сред американски и китайски военни са се провели в Хонолулу, щата Хавай, в сряда и четвъртък, написа в известието, оповестено от министерството на защитата на Съединени американски щати през вчерашния ден. Срещата е била първата по рода си от 2021 година

Трендът към доближаване и в стопанската система удостовери срещата на министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън с китайския вицепремиер Хъ Лифън в Гуанчжоу.

Съединените щати и Китай ще основат конгрес за разискване на уравновесен стопански напредък във вътрешен и интернационален проект, разгласи през днешния ден американската министърка на финансите Джанет Йелън, представена от Ройтерс.

Тя заяви новината след среща в Гуанчжоу с китайския вицепремиер Хъ Лифън.

" Този продан ще улесни разговора за макроикономически несъответствия, в това число връзката им с (производствения) свръхкапацитет, и имам намерение да употребявам тази опция, с цел да се застъпя за равни условия за американските служащи и компании ", сподели Йелън в изказване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР