В съобщение до медиите Лукойл България възрази срещу намесването името

...
В съобщение до медиите Лукойл България възрази срещу намесването името
Коментари Харесай

"Лукойл" възрази срещу намесването на компанията в междупартийни разпри

В известие до медиите " Лукойл България " възрази против намесването името на компанията в междупартийни разпри и кавги. Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Цвета Караянчева през вчерашния ден попита обществено дали брачният партньор на Корнелия Нинова не работи в " Лукойл " и по какъв начин това се отразява на работата й като народен представител, когато се вземат решение въпроси, свързани със сферата на активност на компанията.

Темата е част от свадите към роднинските назначения в община Хасково.

" Благотворителната и спонсорска активност на сдружението е транспарантна и отразена във финансовите му доклади, огромна и чудесно известна на българската общност. Тя е напълно насочена към поддръжка на българския спорт, просвета и обучение – тези области, които способстват за построяването на мощни и хармонични персони и положителна социална среда. Политиката не е била, не е и няма по какъв начин да бъде измежду тези области ", се показва в известието.

Допълва се, че отправянето на голословни подмятания за каквито и да било връзки сред компанията и някоя политическа партия, изключително от страна на заместник-председател на българския парламент, е неприемливо и неприлично. Кадровата политика на " Лукойл България " е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към свадите, съпътстващи българския политически живот, допълват от компанията.

По-рано в ефира на " Нова телевизия " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че брачният партньор й работи в " Лукойл ", само че няма право да оповести заплатата му, какъвто въпрос зададе още Караянчева. Каза единствено, че тя е по-ниска от заплатата на народен представител.

Вчера по време на съвещанието на парламентарната група на ГЕРБ, на което се обсъждаше обстановката към депутата Делян Добрев, от Българската петролна и газова асоциация оповестиха поддръжката си за депутата. Председател на асоциацията е шефът на " Лукойл " Валентин Златев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР