В самото начало на 2023-та стана ясно поредното име на

...
В самото начало на 2023-та стана ясно поредното име на
Коментари Харесай

Може го и на 41: Седемкратен АТР шампион се завърна победоносно на корта в Акапулко!

В самото начало на 2023-та стана ясно следващото име на прочут тенисист, който избра да окачи ракетата на стената в хода на актуалната година, казвайки довиждане на обичаната игра. Това решение взе 41-годишният Фелисиано Лопес, който макар че извършва ролята на шеф за шампионата в Мадрид от сериите " Мастърс 1000 ", в същото време съчетаваше работните си задължения с редките си появи в Тура, последната от които датираше от предишния октомври на конкуренцията в Хихон. Испанецът през последните повече от две десетилетия заслужи любовта на мнозина фенове на тениса с изповядването на един от най-харесваните стилове за игра, а точно тактиката тенис-мрежа.

7-кратният АТР първенец и някогашен номер 12 все още се намира отвън първите 1000 в международната класация, само че това надалеч не повлия на решението на уредниците на АТР 500 шампионата в Акапулко да дават " уайлд кард " за присъединяване в надпреварата на левичаря. Лопес пък от своя страна изцяло оправда доверието, което му беше гласувано, като през днешния ден подсети на всички ни за славните години в кариерата си и преодоля 105-ия Кристофър Юбанкс на старта в конкуренцията, като за задачата се нуждаеше от час и 35 минути на корта - 7:6(3) 6:4. По този метод ветеранът се поздрави с първата си победа в съществена скица на равнище АТР от юли 2021-ва насам, като във втория кръг на шампионата в мексиканския град ще се изправи против полуфиналиста от US Open - Франсис Тиафо.

Ибериецът на старта на дуела показва забележителни за възрастта си физически данни, като нямаше никакви запаси в напредването си по корта, само че все пак неналичието на игрова процедура очевидно си сподели думата и той още при второто си заставане на сервис трябваше да отразява брейкболи. Фелисиано образно не се трогна от това и удържа подаването си, като след това на собствен ред имаше опция за късен пробив в сета, която обаче пропиля и американецът незабавно употребява импулса си, с цел да доближи до 0:40 при начален удар на някогашния номер 12 в 10-ия гейм.

Изправен до стената, Лопес, както е правил хиляди пъти в своята кариера, прибегна до обичания си способ сервис-мрежа във значимите моменти и избави четири сетбола, с цел да провокира изиграването на тайбрек, в който беше също толкоз безукорен и заслужи триумфа си в откриващия сет на срещата.

С настъпването на втората част приповдигнатото въодушевление в играта на левичаря елементарно се забелязваше, като публиката с неспирната си поддръжка към него в допълнение го мотивираше и той съумя да вземе самодейността от своята страна на мрежата. Ветеранът нямаше никакви усложнения с това да приключва сполучливо комбинациите си, като постоянно излизаше на мрежата, където техническите му характерности излизаха на пиадестала и той реализира пробив.

Спад в представянето му обаче вдъхна вяра на Юбанкс, който стремително осъществя рибрейк, само че хладнокръвието, с което играеше испанецът, беше повече от впечатляващо. Така броени минути по-късно, при начален удар на международния номер 105, Фелисиано влезе в серия от печеливши отигравания, която му обезпечи два мачбола, като той беше клиничен, с цел да оползотвори втория си подобен и мечтаният му успех на старта в Акапулко беше реалност.

41. NOT DONE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР