В самия край на управлението си служебното правителство на Гълъб

...
В самия край на управлението си служебното правителство на Гълъб
Коментари Харесай

Диана Русинова обвини служебното правителство за нова далавера с пътните знаци

В самия завършек на ръководството си служебното държавно управление на Гълъб Донев е намалило условията за светлоотразяване на пътните знаци. Това разгласи по Нова нюз Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Тя беше безапелационна, че това е в полза на частни лобистки ползи и обслужва избрани компании, произвеждащи пътни знаци.



Русинова разкритикува страната и Министерство на вътрешните работи като цяло за непрекъснатото втълпяване, че пътните произшествия у нас понижават. Статистиката обаче демонстрира друго - злополуките са се нараснали с 6%. Със същия % за тази година са се нараснали починалите на пътя, а ранените са с 12% повече по отношение на същия интервал на предходната година. На този декор в Европейски Съюз за предходната година произшествията са намалели с 22%.



“Младите са доста превъзбудени, натиска им се газта ”, това разяснява по тематиката автомобилния играч Иван Влъчков, който също е участник в организацията на Русинова. Той акцентира, че пътят не е надпревари и в случай че някой желае да кара бързо, може да го потърси персонално, с цел да му покаже къде са пистите, където може да го прави.

Влъчков сподели също, че у нас към този момент прекомерно елементарно се взема брошура. “Не се кара по мрачно, не се кара и при сняг ”, разяснява състезателят и изясни, че по този начин новите водачи не са готови за по-сложни условия.

Русинова сподели също, че понижаването на допустимата скорост по автомагистралите няма да понижи произшествията. Тя обаче сподели, че на доста места слагането на колчета по пътищата е добър метод, тъй като те пречат на изпреварването на рискови сектори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР