в Сакар планина между свиленградските села Планиново и Студена и

...
в Сакар планина между свиленградските села Планиново и Студена и
Коментари Харесай

Горският пожар в Сакар планина е овладян

в Сакар планина сред свиленградските села Планиново и Студена и тополовградското Устрем е овладян. Това оповестиха от Областния спешен щаб в Хасково.

Стихията породи в боров масив през вчерашния ден следобяд към 17 часа най-вероятно след разчистване на близко пасбище. Периметърът на пожара е 7 километра, като изпепелени са към 2400 декара от горския масив, който включва и широколистна гора. Част ота тежката техника, която работеше по прокарването на просеки, към този момент е била изтеглена. Благодарение обезпечените машини и усилието на екипите, пожаръта е бил локализиран. Заради тлеещи сектори обаче на терен ще останат 4 автомобила с екипи на пожарната и 4 на лесничействата, прецизираха от щаба.
 Часове наред пожарникари се бориха против огнения пъкъл в Стара Загора (ВИДЕО) Часове наред пожарникари се бориха против огнения пъкъл в Стара Загора (ВИДЕО)
Пожар пламтя в 16-етажна жилищна кооперация в Стара Загора. Огънят е тръгнал от апартамент на последния етаж в квартал " Самара 1 ". Наложи...

Над 150 души участваха в потушаването на бедствието. В битката с огъня се включиха 11 екипа огнеборци, 60 лесничеи, 20 военни с техника от отделение 52а740 от Хасково и доброволческа група от Свиленград. На място са регионалният шеф на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът му Виолета Желева, се добавя в известието. През цялото време на рецесията нямаше заплаха за хора и обитаеми места подари тяхната раздалеченост. По случая се води следствие, само че до този миг няма данни за тенденциозен палеж съгласно първичните данни на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР