В Съединените щати за първи път от 50 години няма

...
В Съединените щати за първи път от 50 години няма
Коментари Харесай

Китай оставя САЩ без панди в зоопарковете за първи път от 50 години

В Съединените щати за първи път от 50 години няма да останат панди. Всички зоопаркове в страната към този момент са ги изпратили или скоро ще ги изпратят в Китай.

Те се радват на голяма известност измежду локалните поданици

На 28 септември китайският външен министър Мао Нинг съобщи, че три панди от зоопарка във Вашингтон ще се приберат вкъщи.

" Пандите Мейсян, Тиантян и Сяо Цидзи, които краткотрайно обитават в Националния зоопарк във Вашингтон, ще бъдат върнати в родината си в края на тази година в сходство с авансово избрания период ", съобщи той, представен от БГНЕС.

Двете дребни са се родили на 25 юни единствено по 113 грама всяко

Китай не възобнови контракта, по силата на който пандите живееха в Съединени американски щати и реши да прибере животните назад. Те бяха взети чартърен от зоологическата градина във Вашингтон през 2000 година

През април Китай си прибра от зоопарка в Мемфис огромната панда Я Я, която беше предоставена на страната като делегат на благосклонност. Очаква се до края на идната година други два зоопарка в Съединени американски щати - Атланта и Сан Диего - също да изпратят в Китай своите панди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg