В Съединените щати влезе в сила актуализираният закон за данъчната

...
В Съединените щати влезе в сила актуализираният закон за данъчната
Коментари Харесай

Данъчната агенция на САЩ започна да изисква данните за всички транзакции с криптовалути на стойност над 10 000 долара

В Съединените щати влезе в действие обновеният закон за данъчната отчетност. Регламентът изисква от американците, които са получили над 10 000 $ в криптовалута от комерсиална или бизнес активност, да подадат финансов доклад в Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати (IRS) в период от 15 дни. Ако жителите подценен условието, след приключването на крайния период те могат да бъдат приети за отговорни в осъществяване на закононарушение.

Отчетът до данъчната работа би трябвало да включва името, адреса, националния застрахователен номер на лицето, изпратило средствата, получената сума, датата и същността на транзакцията, съобщи изпълнителният шеф на Coin Center Джери Брито.

Coin Center е водещ проучвателен и информативен център с нестопанска цел, фокусиран върху въпросите на публичната политика, свързани с криптовалутите. През лятото на 2022 година организацията подаде правосъден иск против Министерството на финансите на Съединени американски щати, оспорвайки конституционността на новия закон за криптовалутите. Делото към момента е влезнало в съда, показа Брито.

Данъчната работа на Съединени американски щати не е издала никакви насоки, които да отговорят на редица въпроси и пропуски в регламента, продължава Брито. Министерството на финансите на Съединени американски щати не е предоставило формуляр за отчитане на транзакциите с криптовалута, сподели той.

Брито посочи, че законът се ползва както за физическите лица, по този начин и за фирмите. Той счита, че доста консуматори „ ще се затруднят да съблюдават “ условията за отчитане без съответните насоки от данъчната работа. Физическите лица, които ще подават тези заявления, ще се опитат да спазят закона, само че рискуват да бъдат преследвани за закононарушение, означи изпълнителният шеф на Coin Centre.

„ Ако жителите вземат участие в децентрализиран вътрешно мрежов продан на криптовалута против криптовалута и по този метод получат 10 000 $ в криптовалута, кой би трябвало да бъде посочен като спедитор? “, зададе забавен въпрос Брито.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР