В Съединените щати, с изключение на зашеметяващия MC20, съвременните Maserati

...
В Съединените щати, с изключение на зашеметяващия MC20, съвременните Maserati
Коментари Харесай

2024 Maserati GranTurismo Folgore прегръща звука на тишината

В Съединените щати, като се изключи зашеметяващия MC20, актуалните Maserati имат свойството да остават незабелязани. В дребния град Италия обаче емблемата с тризъбеца и отчетливата симфония на мотора са способни да спрат минувачите. Одобрението се реализира посредством повдигане на палец от пешеходците. 2024 Maserati GranTurismo Folgore и неговото безмълвие провокират нова реакция: почесване на главата.

Въпреки че напълно новият GranTurismo на Maserati се предлага с мощен 3,0-литров V-6 мотор с два турбокомпресора, Folgore предлага още една алтернатива за задвижване: електрическа. Folgore споделя каросерията и стила на версията с мотор с вътрешно горене, като единствените образни разлики са бронзовите знаци с тризъбец и спирачните апарати, както и неналичието на ауспухови тръби. В положение на покой под капака не се чува дрънкане на клапани, а единствено войнстващ електронен саундтрак, който се излъчва към феновете. Капакът на Folgore може да бъде отворен единствено от техниците на дилъра.

 width=

Макар че саундтракът на Folgore няма да раздруса тухлите на антични постройки в Стария свят, той съставлява навлизането на Maserati в електрическото бъдеще. Под впечатляващата ламарина се крие голяма мощ, обезпечена от три електрически мотора. Специфичните за Maserati мотори - един, задвижващ предния мост, и два, задвижващи задния - са синхронни елементи с непрекъснати магнити, създадени от Marelli Motori.

Всеки мотор може да се върти до 17 500 об/мин и е кадърен да обезпечи 402 конски сили и 332 фунта двигателна сила. Понастоящем оптималната комбинирана мощ е лимитирана до 818 конски сили. Ограничението на същинския капацитет на моторите е литиево-йонната батерия с потенциал 83,0 kWh. Maserati вложи повече благоприятни условия в моторите и инверторите, с цел да се приготви за идващия прогрес в технологията на батериите, който се счита, че ще настъпи след няколко години.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР