В Съединените щати обявиха скок на антисемитизма - това стана

...
В Съединените щати обявиха скок на антисемитизма - това стана
Коментари Харесай

“Това е парадокс за Америка”. За какво беше предупреден Байдън?

В Съединените щати оповестиха скок на антисемитизма - това стана един от методите за предизборна пропаганда. Скандалът избухна точно на годишнината от нападението над синагогата в Питсбърг, което в допълнение изостри обстановката. За аргументите за усилването на антисемитизма - в материала.

Откриха виновника

" Иконата на Америка " престана да бъде свещена. От седмица медиите разискват Кание Уест, който разгласи в обществените мрежи " нараснала степен на бойна подготвеност против евреите " и ги упрекна, че " се пробват да управляват всичко ".

Припомниха всички грехове на рапъра - в това число съчувствието към някогашния президент Доналд Тръмп. И тогава политиците наляха масло в огъня.

Кандидатът за Конгреса на републиканците от Аризона Ели Крейн упрекна за актуалните проблеми на Америка „ еврейските философи от Германия “, имайки поради най-вече Карл Маркс. Съпартиецът ѝ Дъг Мастриано от Пенсилвания уточни „ еврейското предпочитание да ръководи света “ на противника си Джош Шапиро.

Като цяло в тази предизборна акция има задоволително ксенофобска изразителност. За първи път фразата " антисемитизъм и избори " навлезе в трендовете на американския сегмент на „ Google “. Лигата за битка против клеветите записва 50% нарастване на антисемитските офанзиви във Флорида.

" Те могат да създадат всичко "

Преди четири години, на 27 октомври 2018 година, крайнодесен радикал простреля богомолци в синагогата " Дървото на живота " в Питсбърг. Единадесет починали, шестима ранени.

Тогава политиците в един глас повториха, че това " в никакъв случай повече не би трябвало да се случва " и дадоха обещание да създадат " всичко допустимо " за това. Въпреки това, шест месеца по-късно - нова офанзива, енориаш на синагога в Калифорния беше погубен.

" Не мисля, че американците са си взели поука от нещастието. И няма потребност да приказваме за десницата ", акцентира откривателят на антисемитизма Емили Тамкин.

Все още няма статистика, само че съвсем няма подозрение, че миналогодишният връх ще бъде строшен - 2717 антисемитски случая (34% повече от 2020 г.).

" Парадокс: като цяло антиеврейските настроения не са присъщи на Съединени американски щати. Въпреки това има от ден на ден и повече принуждение. Хората схванаха: можете да кажете и извършите всичко ", споделя изпълнителният шеф на Лигата за битка против клеветите Джонатан Грийнблат в изявление за „ Вашингтон Пост “.

В резултат на това огромните еврейски организации усилиха разноските за сигурност с 42 % до 130 милиона $ годишно.

Общностите считат, че Америка е престанала да бъде безвредна и последователно се " трансформира в Европа ", където антисемитизмът излиза отвън надзор през последните осем години. Зачестяват апелите измежду евреите да бягат от Европейски Съюз.

" Притиснати са в ъгъла "

За Съединени американски щати антисемитизмът е екзотика, споделя Роман Лункин, началник на Центъра за проучване на религията и обществото към Института за Европа на РАН. „ Стрелбите в синагогата бяха наказани от голямото болшинство американци “, спомня си той.

Но Америка в този момент в действителност е разцепена. " Либералната администрация на Белия дом се бори с поддръжниците на Тръмп ", споделя специалистът. " Президентът Байдън прави всичко, с цел да отслаби съперниците си, отсам и многочислените обвинявания на републиканците в радикализъм. Тоест, те са сякаш опълчват едни жители на други “, добавя той.

Резултатът, споделя той, е циничен кръг: притиснатите в ъгъла консерватори се поддават на натиска и търсят някого, който да обвинят. Те сочат мигрантите. И когато това " се отегчи от елементарен гласоподавател ", те минават към евреите, което в допълнение изостря спора.

Използването на антисемитска изразителност в политическата битка не е ново събитие. Но постоянно води до покруса.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР