В Съединените щати и по целия свят – стотици хиляди

...
В Съединените щати и по целия свят – стотици хиляди
Коментари Харесай

Младежи в САЩ и Европа протестират срещу огнестрелните оръжия

В Съединените щати и по целия свят – стотици хиляди младежи излязоха на митинг против огнестрелните оръжия . Маршовете събират в цялата страна оживели от стрелби в учебни заведения, офиси и на други места, с цел да изискат законови промени, оповестява Нова телевизия.
Протестът идва тъкмо 39 дни след престрелката в гимназия във Флорида, при която бяха убити 17 души. Оцелелите младежи съумяха да вдъхновят нацията за митинги и искане на промени през последния месец.
Паркланд, Колумбайн, Санди Хук, нощния клуб “Пулс”, концертът в Лас Вегас – това са все места, станали трагично известни. Оцелелите от тези стрелби ще се съберат дружно за този митинг.
Сред стотиците хиляди протестиращи в цяла Америка ще има и български възпитаници и учители. И до момента в който децата желаят ограничавания за оръжията, Доналд Тръмп и републиканците оферират учителите да носят оръжия.
Само в Съединените щати се чакат над 500 хиляди участници в " Похода за нашите животи ".
Сподели с товите другари
Но манифестации има по целия свят . В над 800 града се провеждат демонстрации в поддръжка на започнатото от американските възпитаници придвижване. Големи манифестации имаше в Париж, Лондон, Женева, Сидни и доста други градове.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР