В Съединените щати 900 хиляди деца от 5 до 11

...
В Съединените щати 900 хиляди деца от 5 до 11
Коментари Харесай

В САЩ ваксинираха срещу COVID-19 900 000 деца, в Русия настояват за задължителна имунизация

В Съединените щати 900 хиляди деца от 5 до 11 години са били имунизирани против Covid-19, откогато преди седмица регулаторните органи позволиха използването на имунизацията на " Пфайзер " и в тази възрастова група. Това оповестиха от Белия дом с уверението, че занапред ще уголемяват имунизационната акция.

Американските деца от посочената възрастова група са към 28 милиона. Властите са организирали имунизацията в общо 20 хиляди обекта в цялата страна - аптеки, педиатрични кабинети и лечебни заведения.

В Русия основателят на първата ваксина против Covid-19 - " Спутник V " прикани за въвеждане на наложителна имунизация в страната.

Александър Гинцбург, шефът на националния център по епидемиология и микробиология “Гамалея”, където беше основана първата съветска ваксина против Covid-19 “Спутник V” се разгласи за включването ѝ в наложителния имунизационен календар.

В изявление за “Российская газета” Гинцбург сподели, че с цел да бъде надвит коронавирусът, би трябвало да бъдат имунизирани 70-75% от популацията на страната. В момента този % е 34.

Междувременно здравният министър на Франция Оливие Веран, разгласи, че страната е при започване на нова - пета, вълна на коронавирусната зараза. Веран уточни, че коронавирусът се популяризира все по-бързо във Франция и в прилежащите ѝ страни. Вчера френското здравно министерство заяви за близо 12 000 нови случая за денонощие. Броят на новозаразените нараства от средата на октомври.

А в Австрия предлагането на здравния министър за районни локдауни за неимунизираните хора беше отхвърлено от ръководителите на провинциите Горна Австрия и Залцбург. Канцлерът Александър Шаленберг обаче не изключи концепцията за стягане на разпоредбите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР