В съдебното решение на районния съд в Пирдоп е отбелязано,

...
В съдебното решение на районния съд в Пирдоп е отбелязано,
Коментари Харесай

Деветокласникът Теодор Каза На Учител Госпожо, Случи Му Се Нещо Ужасно!

В правосъдното решение на районния съд в Пирдоп е маркирано, че 14-годишният Теодор споделил " унизителни за достойнството и достолепието на своя преподавател думи обществено, като го нарекъл " госпожо ", с което му нанесъл засегнатост ".В правосъдното решение на районния съд в Пирдоп е маркирано, че 14-годишният Теодор споделил " унизителни за достойнството и достолепието на своя преподавател думи обществено, като го нарекъл " госпожо ", с което му нанесъл засегнатост ".

Историята става още по-заплетена, тъй като и ученикът, и родителите му също съдят учителя - за лека телесна щета. Показват и запис от учебните камери.

" Има доказателство, вижда се по какъв начин Ресми Бобев атакува сина ми ", споделя майката на Теодор - Николина Александрова.

" Той се върна, почна да ми вика " Ти за какво ме обиждаш с " госпожо ", стартира да ми постанова удари. Пет пъти към корема ме удря и един пестник зад врата, падна ми шапката на земята. После ме избута встрани. Хвана ме се дясната ръка зад врата и с лявата ми бръкна в устата ", сподели още ученикът.

" Да съм му бръкнал в устата? Опитах се да го хвана за брадата, с цел да го обърна, тъй като от самото начало той седеше с тил към мен. Исках да чуя извинението му. Исках опрощение от него. Исках да ме огледа в очите. Той непрекъснато се криеше, непрекъснато се дърпаше ", е версията на учителя.

На първа инстанция съдът в Пирдоп признава и учителя за отговорен за нанасяне на лека телесна щета. И двете присъди се апелират.

След случая Теодор е изместен да учи в Златица, а учителят е охулен. " За действието си господин Бобев е получил забележка. От записа се вижда по какъв начин той се пробва да хване ученика през рамо, не го удря и не го атакува ", означи шефът на учебното заведение Ненка Рашева.

" Много съм разочарована, това е случай, който е абсурден и става въпрос за дете ", посочи майката на Теодор.

" Аз съм склонен някой да ми удари един пестник, да ми бръкне в устата или в окото, в случай че може, само че обидата... аз трябваше да им опиша на тези родители приказката за неприятната дума и мечката ", уточни още учителят Ресми Бобев.

Гражданските искове против малолетни са изключителна необичайност. Но казусът с Теодор Александров и Ресми Бобев демонстрира, че споровете в учебно заведение могат да се вземат решение и в съда. А най-ранната възраст, на която се носи правосъдна отговорност у нас, е 14 години.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР