В съдебно заседание на 11.05.2022 г. Софийски градски съд (СГС)

...
В съдебно заседание на 11.05.2022 г. Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за убийството на жената, намерена в сак в София

В правосъдно съвещание на 11.05.2022 година Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с Т. Т. – жител на Република Франция, упрекнат в съзнателно ликвидиране на С. К. – финландска гражданка.

Разследването по случая се води в Столична дирекция на вътрешните работи. Образувано е в изискванията на необходимост със съставянето на протокола за първото деяние по следствието – освидетелстване на разположение.

Т. Т. е притеглен като обвинен за това, че на 08.05.2022 година в апартамент в гр. София съзнателно е умъртвил С. К., като я удушил с кабел – закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс. Според събраните досега доказателства Т. Т. и С. К. живеели дружно на фамилни начала чартърен в жилището, където е осъществено закононарушението.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 09.05.2022 година обвиненият е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Пред съда обвиненият е отрекъл да има съпричастност към осъщественото закононарушение.

Съдът одобри доводите на прокурора, че има обосновано съмнение обвиненият да е направил закононарушението, както и действителна заплаха да се укрие, в случай че му бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези претекстове съдът с определение взе по отношение на обвинения най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.

БЛИЦ напомня, че. По първични данни финландката е била удушена.Убиецът е френски жител, родом от Сенегал. Той е IT експерт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР