В съдебната зала стана ясно, че 4 дни след деянието

...
В съдебната зала стана ясно, че 4 дни след деянието
Коментари Харесай

Нападателите на Христо Бардуков не знаели, че са пратени да бият кандидат-кмет


В правосъдната зала стана ясно, че 4 дни след действието Бардуков се сетил, че 3 дни по-рано бил заплашван с ликвидиране

Иво Киров и Цонко Пеев, които бяха арестувани за побоя над претендента за кмет на село Зидарово Христо Бардуков, не знаели, че са пратени да бият точно представител на обществеността. Това стана ясно в правосъдната зала на Районния съд в Бургас, където се гледа мярката за неотклонение на двамата мъже.

Прокурор Христо Христов показа разпит на жертвата от през днешния ден, в който Бардуков е декларирал, че 4 дни преди нападението е получил позвъняване от прикрит номер и е бил заплашван с ликвидиране. Споменавани били обиди и полови планове по отношение на жена му. В първите си показания Бардуков бил споделил още, че със посочения за гарант Асен Славков от София, не се познават. А през днешния ден е показал, че в действителност се знаят незадълбочено, били на “здравей-здрасти ”. През 2007 година Асен бил идвал при него с още 10 души, с цел да обсъдят за кого да гласоподават. Тогава претенденти за кмет на Созопол били Панайот Рейзи и Веска Караманова. На 16 октомври т.г. Асен и Бардуков се засекли в Созопол, само че единствено се поздравили.

Прокурор Христов посочи, че обвиняването може да бъде променено, защото сега Бардуков е с лека телесна щета и следва експертиза от ортопед, защото имал съществени недоволства в крайниците, а това можело да трансформира леката телесна щета в междинна и надлежно да промени наказването.

Иво Киров сподели пред правосъдния състав, че е съдействал на следствието, показал е кой е съучастникът му и къде са скрили облеклата и предметите, с които е осъществено нападението. 24-годишният мъж от София бил студент във Военоморското учебно заведение във Варна, имал няколко награди за чудесно показване. Защитникът му юрист Костов дефинира, че Иво се е подмамил по лесните пари, които са му дали обещание и това е довело до неговото присъединяване.

Адвокатът на 27-годишния Цонко Пеев също съобщи, че двамата не са знаели, че са пратени да бият претендент за кмет, а и нямало такива доказателства.

Защитникът на Асен - адв. Кацарски, уточни, че клиентът му е болен от диабет и помоли за мярка за неотклонение “подписка ”.

Съдия  Мариета Бушандрова реши да остави и тримата арестувани в ареста.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР